× Στην επιστήμη υπολογιστών ως υλικό (hardware) ορίζεται το σύνολο των φυσικών εξαρτημάτων ενός υπολογιστή, όπως π.χ. ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά στοιχεία, μικροτσίπ κλπ. Το υλικό καθοδηγείται κατά τη λειτουργία του από το λογισμικό.

Το Υλικό (αγγλ. Hardware) αποτελείται από ένα σύνολο κατηγοριοποιημένων συσκευών. Έτσι, έχουμε :

1. Συσκευές Εισόδου: Πληκτρολόγιο, Ποντίκι, Χειριστήριο (Joystick), Μικρόφωνο, Web camera, Σαρωτής (Scanner)

2. Κεντρική Μονάδα: Μητρική κάρτα, Κ.Μ.Ε. (Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας) – ή πιο απλά Επεξεργαστής, Μνήμη RAM, H.D.D. (Hard Disk Drive, Σκληρός Δίσκος), DVD / CD Drive, Floppy Disk Drive (οδηγός δισκέττας), Κάρτα Γραφικών, Κάρτα Ήχου, Κάρτα Δικτύου, ROM (μνήμη) (όπου είναι αποθηκευμένο το BIOS), Μπαταρία, Τροφοδοτικό, κ.ά.

3. Συσκευές Εξόδου: Οθόνη, Ηχεία, Εκτυπωτής

Ίσως θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και μια ειδική κατηγορία, αυτή των Συσκευών Εισόδου / Εξόδου : Οθόνες Αφής (Touch Screens), μόντεμ (Modulator – Demodulator, Διαποδιαμορφωτής)

Έφτιαξαν το άρωμα ενός... Macbook Pro!

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Ημέρα πριν #291 από akis
Έφτιαξαν το άρωμα ενός... Macbook Pro!





Πηγή: Ghz.gr
Και όμως, αυτό είναι το άρωμα ενός... Macbook Pro και κατασκευάστηκε από την εταιρεία air aroma μετά από παραγγελία του καλλιτεχνικού γκρουπ Greatest Hits!
Μοιάζει με... ψέμα, αλλά φαίνεται πως το καλλιτεχνικό γκρουπ που αποτελείται από τους αυστραλούς Gavin Bell, Jarrah de Kuijer και Simon McGlinn ήθελε ένα άρωμα για να το επιδείξουν σε μία έκθεση που να μιμείται την μυρωδιά που αναδύεται όταν κάποιος ανοίγει για πρώτη φορά ένα ολοκαίνουριο προϊόν της Apple.

Ένα διακριτικό άρωμα μπορεί να παρατηρηθεί όταν ξετυλίγεται ένα νέο προϊόν της Apple από τη συσκευασία του. Οι φίλοι της Apple θα αναγνωρίσουν αμέσως την συγκεκριμένη μυρωδιά. Το άρωμα δημιουργήθηκε για το γκρουπ Greatest Hits και περιλαμβάνει τη μυρωδιά της πλαστικής μεμβράνης που καλύπτει το κουτί της συσκευασίας, το τυπωμένο μελάνι πάνω στο χαρτόνι της συσκευασίας, τη μυρωδιά του χαρτιού και των πλαστικών μερών στο κουτί και φυσικά τη μυρωδιά του φορητού υπολογιστή Macbook Pro από αλουμίνιο, το οποίο έφτασε στην εταιρεία κατευθείαν από το εργοστάσιο όπου συναρμολογούνται στην Κίνα.
Το εργαστήριο της εταιρείας στην Γαλλία ανέλαβε την δημιουργία του παράξενου αυτού "custom" αρώματος. Το άρωμα θα εκτεθεί στην έκθεση West space, στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, από τις 20 Απριλίου έως τις 12 Μαϊου.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.091 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."