× Στην επιστήμη υπολογιστών ως υλικό (hardware) ορίζεται το σύνολο των φυσικών εξαρτημάτων ενός υπολογιστή, όπως π.χ. ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά στοιχεία, μικροτσίπ κλπ. Το υλικό καθοδηγείται κατά τη λειτουργία του από το λογισμικό.

Το Υλικό (αγγλ. Hardware) αποτελείται από ένα σύνολο κατηγοριοποιημένων συσκευών. Έτσι, έχουμε :

1. Συσκευές Εισόδου: Πληκτρολόγιο, Ποντίκι, Χειριστήριο (Joystick), Μικρόφωνο, Web camera, Σαρωτής (Scanner)

2. Κεντρική Μονάδα: Μητρική κάρτα, Κ.Μ.Ε. (Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας) – ή πιο απλά Επεξεργαστής, Μνήμη RAM, H.D.D. (Hard Disk Drive, Σκληρός Δίσκος), DVD / CD Drive, Floppy Disk Drive (οδηγός δισκέττας), Κάρτα Γραφικών, Κάρτα Ήχου, Κάρτα Δικτύου, ROM (μνήμη) (όπου είναι αποθηκευμένο το BIOS), Μπαταρία, Τροφοδοτικό, κ.ά.

3. Συσκευές Εξόδου: Οθόνη, Ηχεία, Εκτυπωτής

Ίσως θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και μια ειδική κατηγορία, αυτή των Συσκευών Εισόδου / Εξόδου : Οθόνες Αφής (Touch Screens), μόντεμ (Modulator – Demodulator, Διαποδιαμορφωτής)

Review: Kingston HyperX SSD 240GB

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #228 από akis
Review: Kingston HyperX SSD 240GB δημιουργήθηκε από akis
Review: Kingston HyperX SSD 240GB



Πηγή: Ghz.gr
Η εταιρεία Kingston συνεργάστηκε με την επίσης γνωστή LSI για τους ταχύτατους ελεγκτές μνήμης NAND flash, SandForce και το αποτέλεσμα είναι η οικογένεια solid state drives, HyperX SSD.
Όπως είναι γνωστό, η οικογένεια προϊόντων που φέρουν το λογότυπο HyperX προσφέρει ταχύτατα προϊόντα που απευθύνονται στον απαιτητικό χρήστη και στον power user. Ακριβώς σε αυτούς τους χρήστες απευθύνεται και το SSD που δοκιμάζουμε και το οποίο έχει χωρητικότητα 240GB.
Το HyperX SSD 240GB της Kingston έφτασε στα χέρια μας με την συσκευασία “Upgrade Kit”. Πρόκειται για μία συσκευασία που περιλαμβάνει όλα όσα θα ήθελε ένας σημερινός χρήστης για να αναβαθμίσει τον παλιό του σκληρό δίσκο αντικαθιστώντας τον με το εν’ λόγω ταχύτατο solid state drive, είτε διαθέτει desktop PC, είτε laptop. Πριν ωστόσο προχωρήσουμε με τα παρελκόμενα της συσκευασίας, ας γνωρίσουμε λίγο τα χαρακτηριστικά του νέου SSD της Kingston.
Δείτε παρακάτω ένα video με το unboxing του κορυφαίου solid state drive της Kingston στην αγορά, που απευθύνεται σε ενθουσιώδεις χρήστες.

Προδιαγραφές
Η σειρά Kingston HyperX SSD βασίζεται στην τεχνολογία ελεγκτή SandForce SF-2281 (ο ίδιος ελεγκτής υπάρχει και στο Vertex 3 SSD της OCZ) και είναι διαθέσιμη σε τρεις χωρητικότητες, 120GB, 240GB και 480GB. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα μοντέλα SH100S3/120G (stand-alone drive), SH100S3/240G (stand-alone drive), SH100S3/480G (stand-alone drive), SH100S3B/120G (HyperX Upgrade Kit), SH100S3B/240G (HyperX Upgrade Kit) και SH100S3B/480G (HyperX Upgrade Kit).
Η ονομαστική χωρητικότητα του SSD που είχαμε στα χέρια μας (SH100S3B/240G) είναι 240GB ωστόσο μετά την διαμόρφωση (format) η ωφέλιμη χωρητικότητα είναι 223.57GB. Στο εσωτερικό του, πέρα από τον single-controller SandForce SF-2281, βρίσκουμε 16 chip μνήμης MLC NAND flash της Intel με χωρητικότητα 16GB έκαστο.
Θεωρητικά, το Kingston HyperX SSD 240GB μπορεί να "πιάσει" ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής αντίστοιχα 555MB/s και 510MB/s ενώ η απόδοση του έχει υπολογιστεί στις 40000 IOPS και 57000 IOPS κατά την τυχαία ανάγνωση και εγγραφή δεδομένων 4K. Υποστηρίζει τις τεχνολογίες S.M.A.R.T., TRIM και Garbage Collection.



Οι προδιαγραφές του HyperX SSD της Kingston

Επειδή βασίζεται στην τεχνολογία των ελεγκτών SandForce SF-2000, το HyperX SSD 240GB έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που συναντούμε στα solid state drives του είδους. Έτσι, ορισμένες φορές παρατηρούμε εκρηκτικές ταχύτητες - ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με εύκολα συμπιεζόμενα δεδομένα - και άλλες φορές "μέτριες", ειδικά όταν πρόκειται για ασυμπίεστα δεδομένα όπως όταν γράφονται για παράδειγμα δεδομένα HD video.
Αυτό εν' μέρη οφείλεται στην τεχνολογία DuraWrite που κάνει χρήση ο ελεγκτής SandForce, και η οποία πραγματοποιεί συμπίεση δεδομένων on-the-fly που λέμε. Έτσι, η συμπεριφορά του HyperX SSD 240GB της Kingston, λίγο πολύ δεν διαφέρει από εκείνη άλλων solid state drives που χρησιμοποιούν παρόμοιο ελεγκτή, και εξαρτάται θα λέγαμε από το είδος των δεδομένων που προσπελαύνει. Οι μετρήσεις που πραγματοποιήσαμε, με διάφορα benchmarks, θα δείτε στην συνέχεια ότι αποδεικνύουν το λόγου το αληθές.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.094 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."