× Στην επιστήμη υπολογιστών ως υλικό (hardware) ορίζεται το σύνολο των φυσικών εξαρτημάτων ενός υπολογιστή, όπως π.χ. ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά στοιχεία, μικροτσίπ κλπ. Το υλικό καθοδηγείται κατά τη λειτουργία του από το λογισμικό.

Το Υλικό (αγγλ. Hardware) αποτελείται από ένα σύνολο κατηγοριοποιημένων συσκευών. Έτσι, έχουμε :

1. Συσκευές Εισόδου: Πληκτρολόγιο, Ποντίκι, Χειριστήριο (Joystick), Μικρόφωνο, Web camera, Σαρωτής (Scanner)

2. Κεντρική Μονάδα: Μητρική κάρτα, Κ.Μ.Ε. (Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας) – ή πιο απλά Επεξεργαστής, Μνήμη RAM, H.D.D. (Hard Disk Drive, Σκληρός Δίσκος), DVD / CD Drive, Floppy Disk Drive (οδηγός δισκέττας), Κάρτα Γραφικών, Κάρτα Ήχου, Κάρτα Δικτύου, ROM (μνήμη) (όπου είναι αποθηκευμένο το BIOS), Μπαταρία, Τροφοδοτικό, κ.ά.

3. Συσκευές Εξόδου: Οθόνη, Ηχεία, Εκτυπωτής

Ίσως θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και μια ειδική κατηγορία, αυτή των Συσκευών Εισόδου / Εξόδου : Οθόνες Αφής (Touch Screens), μόντεμ (Modulator – Demodulator, Διαποδιαμορφωτής)

Η Asetek επιδεικνύει σύστημα υδρόψυξης για φορητού

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #146 από akis
Η Asetek επιδεικνύει σύστημα υδρόψυξης για φορητούς υπολογιστές


Πηγή: Ghz.gr
Η Asetek, η γνωστή κατασκευάστρια λύσεων ψύξης, πραγματοποίησε επίδειξη της πρώτης λύσης υδρόψυξης στον κόσμο για χρήση σε φορητούς υπολογιστές.




Η εταιρεία, που έχει συνεργαστεί με πολλούς κατασκευαστές - άλλωστε παρέχει και OEM λύσεις στις AMD, Intel, Corsair, Antec κ.α - φαίνεται πως συνεργάστηκε και με την Dell, αφού στο παραπάνω video παρατηρούμε ένα φορητό υπολογιστή Alienware M18X με επεξεργαστή Intel Core i7-2920XM (3.5GHz) υπερχρονισμένο στα 4.4GHz και AMD Radeon HD 6990M (680MHz) επίσης υπερχρονισμένη στα 800MHz να διαθέτει στο εσωτερικό του την πρόταση της εταιρείας. Η αύξηση της απόδοσης στο benchmark, 3DMark Vantage της Futuremark, χάρη στον υπερχρονισμό ήταν πέρίπου 23%.
Η λύση υδρόψυξης για φορητούς υπολογιστές της Asetek βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και όπως δηλώνει η εταιρεία, εξαρτάται από τους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών το πότε θα βγει στην παραγωγή. Η Asetek επίσης τονίζει ότι η συσκευή της δεν επιφέρει δραματική μείωση στην αυτονομία της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή σε σχέση με τις απλές λύσεις ψύξης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.180 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."