× Στην επιστήμη υπολογιστών ως υλικό (hardware) ορίζεται το σύνολο των φυσικών εξαρτημάτων ενός υπολογιστή, όπως π.χ. ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά στοιχεία, μικροτσίπ κλπ. Το υλικό καθοδηγείται κατά τη λειτουργία του από το λογισμικό.

Το Υλικό (αγγλ. Hardware) αποτελείται από ένα σύνολο κατηγοριοποιημένων συσκευών. Έτσι, έχουμε :

1. Συσκευές Εισόδου: Πληκτρολόγιο, Ποντίκι, Χειριστήριο (Joystick), Μικρόφωνο, Web camera, Σαρωτής (Scanner)

2. Κεντρική Μονάδα: Μητρική κάρτα, Κ.Μ.Ε. (Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας) – ή πιο απλά Επεξεργαστής, Μνήμη RAM, H.D.D. (Hard Disk Drive, Σκληρός Δίσκος), DVD / CD Drive, Floppy Disk Drive (οδηγός δισκέττας), Κάρτα Γραφικών, Κάρτα Ήχου, Κάρτα Δικτύου, ROM (μνήμη) (όπου είναι αποθηκευμένο το BIOS), Μπαταρία, Τροφοδοτικό, κ.ά.

3. Συσκευές Εξόδου: Οθόνη, Ηχεία, Εκτυπωτής

Ίσως θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και μια ειδική κατηγορία, αυτή των Συσκευών Εισόδου / Εξόδου : Οθόνες Αφής (Touch Screens), μόντεμ (Modulator – Demodulator, Διαποδιαμορφωτής)

Φορητός εξωτερικός δίσκος με Wi-Fi από την Patriot

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1457 από akis
Φορητός εξωτερικός δίσκος με Wi-Fi από την Patriot

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Τετάρτη Μαρ 6, 2013 στην Κατηγορία Gadgets
Η Patriot γνωστή στους περισσότερους για τις κορυφαίες μνήμες της για υπολογιστές, ανακοίνωσε μία νέα σειρά φορητών αποθηκευτικών μέσων την οποία ονομάζει AERO.
Η συσκευή που παρουσιάστηκε είναι ένας φορητός εξωτερικός δίσκος – mobile hub με ασύρματη δικτύωση που απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν smartphones και tablets.
Η εταιρεία διαθέτει και ένα app για Android και iOS, το Patriot Connect, το οποίο καθιστά τη συσκευή mobile media hub. Η συσκευή διαθέτει επίσης μία ειδική λειτουργία Ιnternet pass through, η οποία επιτρέπει σε πολλαπλούς χρήστες να έχουν πρόσβαση στο Ιnternet, με την ίδια διεύθυνση IP του τοπικού δικτύου που βρίσκεται.
Το ΑΕRO διατίθεται για την ώρα σε δύο μοντέλα με χωρητικότητες, 500GB και 1TB, τα οποία υποστηρίζουν WiFi b/g/n και μέχρι και πέντε συσκευές συνδεδεμένες ταυτόχρονα capacity. Επίσης, έχουν θύρα USB 3.0, ενώ η επαναφορτιζόμενη μπαταρία τους διαρκεί έως έξι ώρες.
Η διάθεση των AERO θα ξεκινήσει σε ένα μήνα περίπου, με το κόστος του μοντέλου των 500GB να βρίσκεται στα 159 δολάρια και αυτό του 1ΤΒ στα 199 δολάρια.

Πηγή: e-pcmag.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.097 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."