× Στην επιστήμη υπολογιστών ως υλικό (hardware) ορίζεται το σύνολο των φυσικών εξαρτημάτων ενός υπολογιστή, όπως π.χ. ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά στοιχεία, μικροτσίπ κλπ. Το υλικό καθοδηγείται κατά τη λειτουργία του από το λογισμικό.

Το Υλικό (αγγλ. Hardware) αποτελείται από ένα σύνολο κατηγοριοποιημένων συσκευών. Έτσι, έχουμε :

1. Συσκευές Εισόδου: Πληκτρολόγιο, Ποντίκι, Χειριστήριο (Joystick), Μικρόφωνο, Web camera, Σαρωτής (Scanner)

2. Κεντρική Μονάδα: Μητρική κάρτα, Κ.Μ.Ε. (Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας) – ή πιο απλά Επεξεργαστής, Μνήμη RAM, H.D.D. (Hard Disk Drive, Σκληρός Δίσκος), DVD / CD Drive, Floppy Disk Drive (οδηγός δισκέττας), Κάρτα Γραφικών, Κάρτα Ήχου, Κάρτα Δικτύου, ROM (μνήμη) (όπου είναι αποθηκευμένο το BIOS), Μπαταρία, Τροφοδοτικό, κ.ά.

3. Συσκευές Εξόδου: Οθόνη, Ηχεία, Εκτυπωτής

Ίσως θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και μια ειδική κατηγορία, αυτή των Συσκευών Εισόδου / Εξόδου : Οθόνες Αφής (Touch Screens), μόντεμ (Modulator – Demodulator, Διαποδιαμορφωτής)

Το Raspberry Pi πουλάει σαν τρελό!

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #113 από akis
Το Raspberry Pi πουλάει σαν τρελό! δημιουργήθηκε από akis
Το Raspberry Pi πουλάει σαν τρελό!





Πριν λίγο καιρό είχαμε μάθει για τη κυκλοφορία ενός μικρού Η/Y με το όνομα Raspberry Pi που θα κοστίζει μόνο 22 στερλίνες και θα έχει πολύ μικρό μέγεθος.

Το "μικρό" κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες και οι πωλήσεις που κάνει είναι πολύ καλές σε σημείο που και οι ίδιοι οι δημιουργεί του δεν πιστεύουν ότι πάει τόσο καλά

Το Raspberry Pi έχει πουλήσει ήδη 10.000 κομμάτια τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του με αποτέλεσμα να μην μπορεί η εταιρεία να καλύψει τη ζήτηση, για να καταλάβετε το μέγεθος της επιτυχίας του το Raspberry Pi πουλάει 700 κομμάτια το δευτερόλεπτο.

Το Raspberry Pi αποτελείται από έναν επεξεργαστή 700 Mhz, μνήμη RAM 256MB και τρέχει τρεις διαφορετικές διανομές Linux (Debian, Fedora, Arch Linux) ανάλογα με το τη θα διαλέξετε ενώ διαθέτει και έξοδο HDMI.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.143 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."