× Στην επιστήμη υπολογιστών ως υλικό (hardware) ορίζεται το σύνολο των φυσικών εξαρτημάτων ενός υπολογιστή, όπως π.χ. ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά στοιχεία, μικροτσίπ κλπ. Το υλικό καθοδηγείται κατά τη λειτουργία του από το λογισμικό.

Το Υλικό (αγγλ. Hardware) αποτελείται από ένα σύνολο κατηγοριοποιημένων συσκευών. Έτσι, έχουμε :

1. Συσκευές Εισόδου: Πληκτρολόγιο, Ποντίκι, Χειριστήριο (Joystick), Μικρόφωνο, Web camera, Σαρωτής (Scanner)

2. Κεντρική Μονάδα: Μητρική κάρτα, Κ.Μ.Ε. (Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας) – ή πιο απλά Επεξεργαστής, Μνήμη RAM, H.D.D. (Hard Disk Drive, Σκληρός Δίσκος), DVD / CD Drive, Floppy Disk Drive (οδηγός δισκέττας), Κάρτα Γραφικών, Κάρτα Ήχου, Κάρτα Δικτύου, ROM (μνήμη) (όπου είναι αποθηκευμένο το BIOS), Μπαταρία, Τροφοδοτικό, κ.ά.

3. Συσκευές Εξόδου: Οθόνη, Ηχεία, Εκτυπωτής

Ίσως θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και μια ειδική κατηγορία, αυτή των Συσκευών Εισόδου / Εξόδου : Οθόνες Αφής (Touch Screens), μόντεμ (Modulator – Demodulator, Διαποδιαμορφωτής)

Γιατί τα διαγραμμένα αρχεία μπορούν να ανακτηθούν

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #1026 από johnmadas
Γιατί τα διαγραμμένα αρχεία μπορούν να ανακτηθούν και πως μπορείτε να το αποτρέψετε (Μέρος 1ο)

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Τρίτη Οκτ 9, 2012 στην Κατηγορία Γενικά
Όταν διαγράφετε ένα αρχείο, δεν σβήνεται πραγματικά – συνεχίζει να υπάρχει στο σκληρό δίσκο σας, ακόμα και μετά το άδειασμα από τον Κάδο Ανακύκλωσης. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να ανακτήσετε τα αρχεία που έχετε διαγράψει.
Εάν δεν είστε προσεκτικοί, αυτό θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα σε άλλους να ανακτήσουν απόρρητα αρχεία σας, ακόμα και αν νομίζετε ότι αυτά έχουν διαγραφεί. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα<…>
όταν πρόκειται να ξεφορτωθείτε έναν παλιό σας υπολογιστή ή σκληρό δίσκο.
Τι συμβαίνει όταν διαγράφετε ένα αρχείο

Τα Windows (και άλλα λειτουργικά συστήματα) καταγράφουν που βρίσκονται τα αρχεία σε έναν σκληρό δίσκο, μέσω “δεικτών”. Κάθε αρχείο και κάθε φάκελος στο σκληρό δίσκο σας έχει ένα δείκτη που λέει στα Windows που αρχίζουν και που τελειώνουν τα δεδομένα του. Όταν διαγράφετε ένα αρχείο, τα Windows αφαιρούν το δείκτη και σημειώνουν την περιοχή του δίσκου που περιείχε το αρχείο ως ελεύθερη. Από την πλευρά του συστήματος αρχείων, το αρχείο δεν υπάρχει πλέον στο σκληρό σας δίσκο και οι τομείς θεωρούνται ελεύθερος χώρος. Ωστόσο, μέχρι τα Windows να γράψουν νέα δεδομένα στα σημείο αυτό, το αρχείο εξακολουθεί να είναι ανακτήσιμο. Ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων μπορεί να σκανάρει ένα σκληρό δίσκο για διαγραμμένα αρχεία και να τα επαναφέρει. Αν ο χώρος στο δίσκο έχει επανεγγραφεί εν μέρει, το πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων μπορεί να ανακτήσει μόνο ένα μέρος των δεδομένων. Σημειώστε ότι αυτό δεν ισχύει για τα solid-state drives (SSDs).

MaDTeCH
Forum τεχνολογίας - Κατασκευή ιστοσελίδων - Web Services - Web Design - Αναβαθμίσεις - Service H/Y & Δικτύων.
Supported by www.madtech.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.216 δευτερόλεπτα
primi sui motori con e-max.it

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter