Ραγδαία αύξηση των επιθέσεων υποκλοπής ταυτοτήτων

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1425 από akis
Ραγδαία αύξηση των επιθέσεων υποκλοπής ταυτοτήτων στις ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Τρίτη Φεβ 26, 2013 στην Κατηγορία IT Security
Σύμφωνα με έκθεση του ερευνητικού κέντρου Javelin Strategy and Research, τα περιστατικά υποκλοπής στοιχείων ταυτοτήτων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία τρία έτη – επηρεάζοντας πάνω από το 5% του πληθυσμού των ΗΠΑ. Το έτος 2012, 12,6 εκατομμύρια άνθρωποι έπεσαν θύματα κλοπής ταυτότητας.
Σύμφωνα με τους ερευνητές ασφάλειας, οι απάτες με σκοπό την υποκλοπή των στοιχείων ταυτότητας των θυμάτων, έχουν παρουσιάσει αύξηση 4,9% σε σχέση με το 2011 και 4,35% σε σχέση με το 2010.
Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η ευκολία με την οποία οι επιτιθέμενοι αποκτούν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα και λογαριασμούς χρηστών, μέσω παραβιάσεων βάσεων δεδομένων και επιθέσεων malware.
Οι εισβολείς πολλές φορές χρησιμοποιούν τα στοιχεία της ταυτότητας που έχουν υποκλέψει για την δημιουργία νέων λογαριασμών, όπως λογαριασμούς πιστωτικών καρτών. Αυτή η μορφή απάτης αποτελεί αυξανόμενη απειλή για τους καταναλωτές αλλά και για τις επιχειρήσεις, ενώ τα ποσά που έχουν υποκλαπεί μέσω αυτού του τύπου επιθέσεων, αγγίζουν τα 19 δισεκατομμύρια δολάρια.
Παρόλο που ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει βιώσει την κλοπή ταυτότητας, σχετικά λίγοι έχουν χάσει μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ έμποροι και τράπεζες έχουν απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.139 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."