Ενας… Anonymous μιλάει στο FORUM

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #1325 από akis
Ενας… Anonymous μιλάει στο FORUM δημιουργήθηκε από akis
Ενας… Anonymous μιλάει στο FORUM

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Σάββατο Ιαν 12, 2013 στην Κατηγορία Hacking
Το hacking το ζω. Δεν περιορίζεται στους υπολογιστές. Είναι τρόπος ζωής
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΚΕΜΑΝΕΤΖΗ
Ενα μέλος των «Anonymous» μιλάει στο FORUM για το hacking, τον τρόπο δράσης του, τη φιλοσοφία των… παρεμβάσεών του αλλά και τη διαφορά του με όσους σπάνε κωδικούς μόνο για να κάνουν επίδειξη. Η επαφή έγινε μέσω της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας SecNews, που επικεντρώνεται αποκλειστικά σε θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων. Ο συνομιλητής μας είναι 26 χρόνων και δίνει το στίγμα του: «Ασχολούμαι με το αντικείμενο της… (αν)ασφάλειας περίπου μία δεκαετία. Το hacking το ζω. Δεν περιορίζεται στους υπολογιστές. Είναι τρόπος ζωής. Τα τελευταία χρόνια hacking σημαίνει αποκλειστικά και μόνο η εύρεση αδυναμιών σε διαφόρων τύπων συστήματα. Είτε υπολογιστικά, είτε τηλεφωνικά (phreaking), είτε σε διαδικασίες που δεν έχουν να κάνουν με τεχνολογία (Social engineering είναι μορφή hacking), οπότε κοιτάζω να ζω τη ζωή μου καταβάλλοντας προσπάθειες να αποδείξω πως οτιδήποτε λειτουργεί λάθος. Σου γίνεται συνήθεια».
Με ποιους… στόχους έχεις ασχοληθεί και για ποιον λόγο τους επέλεξες;
Σε γενικές γραμμές επιλέγω τους «στόχους» μου βάσει ενόχλησης. Οταν μια κατάσταση με ενοχλεί, είτε πολιτικά (χωρίς να θέλω να δείξω ταγμένος κάπου συγκεκριμένα) είτε έχει να κάνει με κάποια εταιρεία, με κάποιες συμφωνίες «από τις πίσω πόρτες», τις οποίες θα έπρεπε ο κόσμος να γνωρίζει. Δεν ασχολούμαι τόσο με websites όσο με υποδομές. Εσωτερικά δίκτυα και πληροφορίες. Εγγραφα που θα έπρεπε να «βγουν» προς τα έξω κ.λπ.
Συνεργάζεστε με τους «Anonymous» του εξωτερικού; Πώς ενσωματώνεται κάποιος στην ομάδα;
Το να είσαι «Anonymous» δεν σημαίνει ότι είσαι απαραίτητα σε κάποιο «κλειστό» γκρουπ με σφραγίδα αναγνώρισης. Για να είσαι «Anonymous», πρέπει απλώς να έχεις την ίδια αντικειμενική και κατά του «άδικου» φιλοσοφία και να είσαι απλά… «Anonymous»! Το «Anonymous» δεν είναι τυχαίο. Δεν μας ξέρουν, εκεί αποσκοπεί. Οι «Anonymous» του εξωτερικού είναι φράση η οποία χρησιμοποιείται λανθασμένα από πολλούς – και από εμένα ίσως. Οι «Anonymous» δεν χωρίζονται με σύνορα, με εθνικότητες, με θρησκείες ή με χρώματα… Ναι, και εδώ υπάρχει συνεργασία.
Αυτό που κάνουν οι «Anonymous» θεωρείται ηλεκτρονικός ακτιβισμός;
Ακτιβιστής είναι για μένα αυτός που αντιδρά σε κάτι αντικειμενικά άδικο, ανεξαρτήτως πολιτικής θέσης. Οπότε ναι, θεωρώ τον εαυτό μου ακτιβιστή.
Τι καθιστά έναν χάκερ αξιόπιστο και τον διαχωρίζει από ένα παιδί που γνωρίζει πολύ καλά το Διαδίκτυο και απλώς σπάει κωδικούς για… την πλάκα του;
Το κίνητρο και η ορθή σκέψη κυρίως. Το να έχεις στην κατοχή σου υπουργικά έγγραφα και εταιρικές συμφωνίες πριν αυτές γίνουν… από τη στιγμή που συντάσσονται οι προτάσεις δηλαδή, δεν είναι παιχνίδι.
Πηγαίνετε σε πορείες;
Αν και δεν είμαι της δημόσιας διαμαρτυρίας, δεν έχω ιδιαίτερο θέμα. Απλώς από εδώ μέσα έχω να προσφέρω περισσότερα.
Δράτε ομαδικά ή μεμονωμένα;
Εδώ υπάρχει ένα θέμα. «Δεν είμαστε ο προσωπικός στρατός κανενός», λένε οι «Anonymous» ανά τον κόσμο. Και έχουν δίκιο. Δουλεύουμε για την κοινή αφύπνιση και όχι για κάποιον που θέλει να διαβάσει τα e-mails της γυναίκας του. Προσωπικά, όμως, λειτουργώ και μόνος μου, γιατί κάποιες φορές οι στόχοι είναι «λεπτοί». Για παράδειγμα, όταν και αν πρόκειται για κρατικό στόχο, σκέψου μόνο ότι αυτά που βλέπουμε εμείς έχει τη δυνατότητα να τα δει ο οποιοσδήποτε από οπουδήποτε. Δεν είναι μαγεία;
Να περιμένουμε κάτι;
Σας έχουμε απογοητεύσει ποτέ; Μην προσπαθείς, δεν θα πάρεις «hints»… Ολο και κάτι… μαγειρεύεται στο γαλατικό χωριό… Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, υποθέτω.
Πηγή: ethnos.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.110 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."