× Η Google είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών. Η λειτουργία του ξεκίνησε στης 27 Σεπτεμβρίου του 1998. Ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες. Το Google ξεκίνησε σαν μια κολεγιακή εργασία από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996 για μια μηχανή αναζήτησης. Σήμερα η μηχανή αναζήτησης google είναι μια από τις δημοφιλέστερες, και οι φράσεις «κάνω google», «γκουγκλάρω», «γκουγκλίζω»,« google it» ή «μπαίνω στον γκούγκλη» είναι συνώνυμες με το «ψάχνω για πληροφορίες στο Διαδίκτυο». Αντίστοιχα, στην αγγλική γλώσσα το ρήμα "to google" έχει αποκτήσει πλέον ταυτόσημη έννοια με το ρήμα «αναζητώ», και, πρόσφατα, το ίδιο ρήμα προστέθηκε στο αγγλικό λεξικό Merriam-Webster με όλα τα παράγωγά του (to google > googling > googled) [1].


Το λογότυπο(Logo) της Google



Η λέξη "Google" προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης Googol, η οποία εκφράζει μαθηματικό όρο (τον οποίο εισήγαγε ο Milton Sirotta) και σημαίνει το «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.

Έρχονται τα γυαλιά της Google με εντυπωσιακές

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1478 από akis
Έρχονται τα γυαλιά της Google με εντυπωσιακές εφαρμογές

Πηγή: mydroid.gr
Τα νέα γυαλιά της Google θα μπορούν να αναγνωρίσουν ανθρώπους από τα ρούχα που φορούν
Τα γυαλιά-υπολογιστές της Google είναι γνωστά ως “Google Glass” και είναι σίγουρα ένα από τα πιο φιλόδοξα projects που έχει αναλάβει η γνωστή εταιρεία. Τα γυαλιά αυτά προβάλλουν πληροφορίες όπως ένα smartphone και τρέχουν σε περιβάλλον Android, ενώ ο έλεγχος των πληροφοριών γίνεται με φωνητικές εντολές. Οι εφαρμογές αυτής της συσκευής μπορούν να είναι πάρα πολλές, αλλά αυτό που μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα είναι η εφαρμογή που κατασκευάζει το πανεπιστήμιο “Duke University” με επιχορήγηση από τη Google.
Η εφαρμογή αυτή θα ονομάζεται “InSight” και θα μπορεί να αναγνωρίσει ανθρώπους από τα ρούχα που φοράνε. Αυτό γίνεται βάση ενός αλγόριθμου που ονομάζεται “αποτύπωμα μόδας”. Το “αποτύπωμα” αυτό είναι στην ουσία ένα σύνολο πληροφοριών που περιγράφει τα ρούχα που φοράει συνήθως ένας άνθρωπος με βάση φωτογραφίες του ή εικόνες που έχουν τραβήξει τα γυαλιά. Φυσικά το “αποτύπωμα” χάνεται όταν ο άνθρωπος αλλάξει ρούχα.
Μία εξέλιξη αυτής της εφαρμογής ενδεχομένως στο μέλλον να μπορέσει να αναγνωρίζει ακόμα και πρόσωπα ή σωματότυπους. Και για να προλάβουμε τους πιο τεχνοφοβικούς που αμέσως θα αναρωτηθούν σχετικά με το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων και την ιδιωτική ζωή του κάθε ατόμου, σκεφτείτε πόσα πολλά θετικά μπορεί να προσφέρει μία τέτοια εφαρμογή. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν μειωμένη όραση ή ανθρώπους που δεν βλέπουν καθόλου. Η αναγνώριση ανθρώπων, ίσως και τόπων σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο GPS θα είναι ένα καλύτερο υποκατάσταστο όρασης απ’ ότι ένα μπαστούνι ή ένας σκύλος. Εκτός από τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες το InSight θα μπορέσει να βοηθήσει οποιονδήποτε από εμάς να αναγνωρίσει ένα φίλο του ή ένα σημαντικό πρόσωπο μέσα στο πλήθος. Σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές η αναγνώριση των ανθρώπων βάση των ρούχων έχει το εντυπωσιακό ποσοστό επιτυχίας …93%!

Εντυπωσιακές οι εφαρμογές του Google Glass
Προς το παρόν γνωρίζουμε ότι η συσκευή συμπεριλαμβάνει κάμερα, μικρόφωνο, GPS ενώ μεταδίδει ήχους σε εμάς μέσω των οστών του κρανίου, με τρόπο που δεν γίνεται εύκολα αντιληπτός από τον περίγυρο. Πραγματικά το Google Glass μοιάζει να είναι μια συσκευή που έρχεται από το μέλλον και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τί εφαρμογές θα σχεδιάσουν οι προγραμματιστές ανά τον κόσμο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.147 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."