Ζέσταμα με το Hitman: Sniper Challenge

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #412 από johnmadas
Ζέσταμα με το Hitman: Sniper Challenge



Πηγή: byteme.gr
Το Hitman: Sniper Challenge ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αποτελεί κάτι ανάμεσα σε mini-game, demo και spin-off εν όψει του Hitman: Absolution το οποίο κυκλοφορεί στις 20 Νοεμβρίου –έχουμε ακόμα δρόμο… Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε το ότι το Sniper Challenge δεν διατίθεται ελεύθερα παρά προσφέρεται μόνο σε όσους κάνουν τον κόπο και προπαραγγείλουν το Absolution –κάτι που μεταξύ μας δεν εμπεριέχει και ιδιαίτερο ρίσκο. Εφ’ όσον «καπαρώσετε» το δικό σας αντίτυπο του επόμενου τίτλου Hitman, παίρνετε κωδικό με τον οποίο ξεκλειδώνεται επί τόπου το Sniper Challenge, ένα standalone παιχνιδάκι που εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς.

Κατά βάση θα σας δώσει μια πρώτη ιδέα από το Absolution. Ο Agent 47 είναι επιφορτισμένος με την εξόντωση του Richard Strong Junior, CEO μιας εταιρείας παραγωγής όπλων. Για να το πετύχει αυτό, βρίσκεται ακροβολισμένος στην ταράτσα ενός ουρανοξύστη με θέα-πιάτο ενός loft στο οποίο διοργανώνεται ένα πάρτι –και ναι, ο στόχος είναι καλεσμένος. Ο καραφλός πράκτορας καλείται να εξοντώσει τόσο τον Strong, όσο και τους σωματοφύλακές του έχοντας στη διάθεσή του 15 λεπτά και 50 σφαίρες –προφανώς εκ του μακρόθεν. Κάπου εκεί λοιπόν το παιχνίδι προσφέρει πλήρη ελευθερία κινήσεων στον παίκτη κι εκείνος αναλαμβάνει να αποδείξει αν έχει το ένστικτο του δολοφόνου!


Εδώ θα είναι ακροβολισμένος ο Agent 47, «κατεβάζοντας» τους... γείτονές του έναν προς έναν την ώρα που εκείνοι θα ψάχνουν να βρουν από τους έρχονται.
Το gameplay είναι ορθάνοιχτο αφού μπορείτε να κάνετε ό,τι γουστάρετε. Θέλετε να πυροβολήσετε τον πιανίστα DJ; Κάντε το. Θέλετε να το παίξετε «φάντασμα» και να σκοτώσετε τους στόχους σας χωρίς αυτοί να πάρουν πρέφα το παραμικρό; Ελεύθερα. Προτιμάτε πριν από οτιδήποτε άλλο να ασχοληθείτε με τα παπάκια και τα περιστέρια που υπάρχουν στον χώρο; Δεν σας εμποδίζει κανείς! Οι κινήσεις σας επηρεάζουν τον πολλαπλασιαστή και την τελική βαθμολογία σας και εκεί βρίσκεται και το «ζουμί» του Sniper Challenge. Αφ’ ενός όσο ανεβαίνει το συνολικό σας σκορ (από όλα τα play through δηλαδή) ξεκλειδώνετε διάφορα έξτρα για το Absolution αλλά και βίντεο, αφ’ ετέρου όσο καλύτερες είναι οι επιδόσεις σας τόσο πιο πάνω ανεβαίνετε στα σχετικά leaderboards –και τους κορυφαίους περιμένουν σούπερ δώρα, σύμφωνα με την IO Interactive.

Το Sniper Challenge προφανώς είναι τάλε-κουάλε με το Absolution (θα μπορούσε κάλλιστα να πρόκειται και περί DLC αλλά ευτυχώς that’s not the case). Τα γραφικά είναι μια χαρούλα με το όλο περιβάλλον να δείχνει ιδιαίτερα «ζεστό» ενώ στοιχεία όπως το animation και βέβαια η A.I. συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ιδιαίτερα πιστευτής ατμόσφαιρας. Οι φρουροί συμπεριφέρονται ρεαλιστικά, αν και δεν είχα την ευκαιρία να τους τεστάρω έτσι όπως ήθελα αφού ό,τι έκανα ήταν από μακριά –ψιλοφοβάμαι για το φαινόμενο της «μνήμης χρυσόψαρου», να ξέρετε… Πολύ καλή ήταν και η συμπεριφορά του sniper rifle με το οποίο ήταν εφοδιασμένος ο Agent 47: ήταν όσο ασταθές έπρεπε να είναι, το εφέ του πυροβολισμού ήταν το σωστό ενώ και η διαδικασία του γεμίσματος του γεμιστήρα είχε αποδοθεί ορθώς.


Μέχρι να καταφέρετε το «τέλειο» playthrough θα χρειαστεί να παίξετε κάμποσες φορές την αποστολή. Σε όλες τους, όλο και κάτι θα σας ξεφεύγει...
Εν πάση περιπτώσει, το Sniper Challenge δεν ήταν άσχημο. Η μία και μοναδική αποστολή του ολοκληρώνεται συνήθως μέσα σε ένα πεντάλεπτο, οπότε εύκολα κανείς την ξαναβάζει απ’ την αρχή και μια και δυο και τρεις φορές –τα leaderboards και τα challenges είναι επαρκή κίνητρα. Κατά βάση όμως δίνει μια πολύ καλή πρώτη εικόνα ενός τίτλου που έχει δημιουργήσει προσδοκίες και αν είναι αντάξιος του… demo του, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα τις ικανοποιήσει κιόλας.


MaDTeCH
Forum τεχνολογίας - Κατασκευή ιστοσελίδων - Web Services - Web Design - Αναβαθμίσεις - Service H/Y & Δικτύων.
Supported by www.madtech.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.109 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."