«NRA: Πεδίο Βολής»: Βιντεοπαιχνίδι σκοποβολής

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #1341 από akis
«NRA: Πεδίο Βολής»: Βιντεοπαιχνίδι σκοποβολής από το λόμπι για την οπλοκατοχή!


Πηγή: Skai.gr
Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η απόφαση της Εθνικής Ένωσης Όπλων (Νational Rifle Association), του μεγαλύτερου λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, να κυκλοφορήσει το δικό της ψηφιακό παιχνίδι... σκοποβολής για τα έξυπνα κινητά iPhone και τους υπολογιστές - ταμπλέτες iPad!

Σημειώνεται ότι η NRΑ επέρριψε εν μέρει ευθύνες στα βιντεοπαιχνίδια για το μπαράζ από τα αιματηρά κρούσματα βίας στις ΗΠΑ...

Το «NRA: Πεδίο Βολής» κυκλοφόρησε Κυριακή, και χαρακτηρίζεται ως το «νέο, φορητό νευραλγικό κέντρο της NRA» με πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των όπλων, τη νομοθεσία για την οπλοχρησία και οπλοκατοχή και νέα από τα 4 εκατομμύρια μέλη της NRA.

Αλλά το κύριο χαρακτηριστικό της εφαρμογής που προκαλεί αντιδράσεις είναι οι ασκήσεις σκοποβολής στις οποίες συμμετέχει ο χρήστης έχοντας μια επιλογή από τουφέκια, περίστροφα και καραμπίνες περιλαμβανομένου του τύπου του όπλου που χρησιμοποιήθηκε στη σφαγή στο δημοτικό σχολείο Nιουτάουν του Κονέκτικατ το Δεκέμβριο. Κάποιοι από τους στόχους μοιάζουν με φέρετρα...

Οι παίκτες έχουν ένα λεπτό στη διάθεσή τους για να πετύχουν όσους περισσότερους στόχους και στη συνέχεια, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν και να συγκρίνουν τις επιδόσεις τους με αυτές άλλων παιχτών.

«Πρόκειται για κάποιο άρρωστο αστείο;» διερωτάται ένας χρήστης στο App Store όπου πωλείται το παιχνίδι.

«Η NRA καταγγέλλει τα βίαια παιχνίδια και μια εβδομάδα αργότερα βγάζει στην κυκλοφορία ένα δικό της. Σίγουρα (σε αυτό) δεν πυροβολείς ανθρώπους, αλλά έχει πραγματικά σημασία; Είναι (...) γελοίο» προσθέτει. Άλλοι χρήστες κάνουν λόγο για ένα τουλάχιστον κακόγουστο παιχνίδι.

Από την πλευρά της, η δημιουργός του αμφιλεγόμενου ψηφιακού παιχνιδιού εταιρεία Medl Mobile αναφέρει μέσω του λογαριασμού της στο Twitter ότι το παιχνίδι δημιουργήθηκε για την «προώθηση της ασφαλούς χρήσης όπλων και δεν είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας κάτω των... 4 ετών(!)».

Στο μεταξύ, υπέρ μίας απαγόρευσης στην πώληση πυροβόλων όπλων, του περιορισμού γεμιστήρων που περιέχουν πολλές σφαίρες, και της θεσμοθέτησης αυστηρότερων ελέγχων για τους επίδοξους αγοραστές οπλισμού τάχθηκε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, έναν μήνα έπειτα από την τραγική σφαγή στο Κονέκτικατ, και καθώς ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νομοθετικό του σχέδιο για τη μείωση της ένοπλης βίας.
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by akis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.118 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."