× Η κάρτα γραφικών είναι τμήμα ενός υπολογιστή, το οποίο λαμβάνει δεδομένα από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (CPU) για να τα μετατρέψει σε εικόνα, η οποία θα προβληθεί στην οθόνη.
Εκτός από την επεξεργαστική της ισχύ, η GPU χρησιμοποιεί ειδικό προγραμματισμό για καλύτερη ανάλυση της χρήσης των δεδομένων. Οι εταιρείες ATI και nVidia παράγουν τη συντριπτική πλειοψηφία των GPU για την παγκόσμια αγορά. Και οι δύο εταιρείες έχουν αναπτύξει τις δικές τους καινοτομίες και βελτιώσεις για τις επιδόσεις των GPU. Για να βελτιωθεί η ποιότητα της εικόνας, χρησιμοποιούνται οι εξής τεχνικές:
Anti aliasing πλήρους οθόνης (FSAA), που απαλύνει τις άκρες του τρισδιάστατου αντικειμένου
Ανισότροπο φιλτράρισμα (AF), το οποίο καθιστά τις εικόνες ευκρινέστερες.
Κάθε εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει ειδικές τεχνικές για να βοηθήσει την GPU για την απόδοση καλύτερων χρωμάτων, σκίασης, υφής και άλλων στοιχείων της εικόνας.

Η AMD αναμένεται σύντομα να παρουσιάσει την Radeon

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #387 από akis
Η AMD αναμένεται σύντομα να παρουσιάσει την Radeon HD 7970 GHz Edition!





Πηγή: Ghz.gr
Η AMD φαίνεται πως θέλει πίσω το... "στέμμα" όσο αφορά στην απόδοση τόσο στην αγορά των μονολιθικών όσο και στην αγορά των dual-GPU καρτών γραφικών και για αυτό ετοιμάζεται να ανακοινώσει μία ισχυρότερη έκδοση της Radeon HD 7970, την GHz Edition.
Η Nvidia με την παρουσίαση της Geforce GTX 680 πήρε το... στέμμα για την ταχύτερη μονολιθική (single GPU) κάρτα γραφικών στον κόσμο από την Radeon HD 7970 και από ότι φαίνεται, η νέα Geforce GTX 670 που σύντομα θα κυκλοφορήσει θα βλάψει σημαντικά τις πωλήσεις της κορυφαίας κάρτας γραφικών της AMD επειδή θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, τόσο σε επίπεδο απόδοσης, όσο και σε επίπεδο τιμής. Αν και η νέα πρόταση της Nvidia, Geforce GTX 670, έχει στόχο την Radeon HD 7950, εντούτοις εκφράζεται η πεποίθηση πως η απόδοση της θα πλησιάζει επικίνδυνα εκείνη της κορυφαίας πρότασης της AMD.

Η νέα Radeon HD 7970 που θα φέρει στην ονομασία της τον χαρακτηρισμό "GHz Edition" αναμένεται να έχει συχνότητα λειτουργίας στον πυρήνα 1050MHz αν όχι υψηλότερη. Μάλιστα, λέγεται ότι οι νέες GPUs που βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της TSMC, μπορούν με άνεση να φτάσουν τα 1250MHz σε συχνότητα λειτουργίας! Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε, ότι η εταιρεία αναμένεται στην ερχόμενη έκθεση Computex να ανακοινώσει την dual-GPU Radeon HD 7990.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.127 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."