× Η κάρτα γραφικών είναι τμήμα ενός υπολογιστή, το οποίο λαμβάνει δεδομένα από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (CPU) για να τα μετατρέψει σε εικόνα, η οποία θα προβληθεί στην οθόνη.
Εκτός από την επεξεργαστική της ισχύ, η GPU χρησιμοποιεί ειδικό προγραμματισμό για καλύτερη ανάλυση της χρήσης των δεδομένων. Οι εταιρείες ATI και nVidia παράγουν τη συντριπτική πλειοψηφία των GPU για την παγκόσμια αγορά. Και οι δύο εταιρείες έχουν αναπτύξει τις δικές τους καινοτομίες και βελτιώσεις για τις επιδόσεις των GPU. Για να βελτιωθεί η ποιότητα της εικόνας, χρησιμοποιούνται οι εξής τεχνικές:
Anti aliasing πλήρους οθόνης (FSAA), που απαλύνει τις άκρες του τρισδιάστατου αντικειμένου
Ανισότροπο φιλτράρισμα (AF), το οποίο καθιστά τις εικόνες ευκρινέστερες.
Κάθε εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει ειδικές τεχνικές για να βοηθήσει την GPU για την απόδοση καλύτερων χρωμάτων, σκίασης, υφής και άλλων στοιχείων της εικόνας.

Η Nvidia ανακοίνωσε την Geforce GTX 690

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #351 από akis
Η Nvidia ανακοίνωσε την Geforce GTX 690





Πηγή: ghz.gr
Η Nvidia ανακοίνωσε την τερατώδη Geforce GTX 690, μία dual-GPU κάρτα γραφικών, που βασίζεται στην αρχιτεκτονική "Kepler" και ενσωματώνει δύο επεξεργαστές γραφικών τύπου GK104.

H αποκάλυψη έγινε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Nvidia, Jen-Hsun Huang, στο GeForce LAN/NVIDIA Game Festival που πραγματοποιήθηκε στην Shanghai, στην Κίνα.





Χάρη στους δύο επεξεργαστές γραφικών τύπου GK104, η Geforce GTX 690 προσφέρει διπλάσια σχεδόν απόδοση από μία κάρτα γραφικών Geforce GTX 680 αφού διαθέτει διπλάσιο αριθμό μονάδων shaders από την Geforce GTX 680.

Έτσι, ενσωματώνει 3072 πυρήνες CUDA (1536 shaders ανά GPU) και 4GB μνήμης GDDR5 (2GB ανά GPU) με διπλάσιου εύρους δίαυλο μνήμης 512-bit (256-bit ανά GPU).

Φυσικά, λόγω του σχεδιασμού, έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των μονάδων texture, των μονάδων ROP και άλλων στοιχείων που γνωρίζουμε από την Geforce GTX 680. Η συχνότητα λειτουργίας των δύο GPUs είναι 915MHz (base clock) και 1019MHz (boost clock) ενώ της μνήμης είναι 1250MHz (6.0Gbps, quad data rate).


Για την τροφοδοσία των δύο επεξεργαστών γραφικών αρχιτεκτονικής 28nm Kepler, η Nvidia χρησιμοποιεί χαμηλής αντίστασης σχεδιασμό με σύστημα τροφοδοσίας 10-phase, σε 10-layer PCB με διπλάσια ποσότητα χαλκού από το κανονικό, χαρακτηριστικό που μειώνει επίσης την κατανάλωση ενέργειας και παράλληλα παράγει χαμηλότερες θερμοκρασίες. Για την τροφοδοσία της, είναι απαραίτητη η χρήση δύο 8-pin PCI-E connectors. Σύμφωνα με την Nvidia το TDP ξεκινάει από 263W έως +35%, δηλαδή 355W.

Σπουδαία δουλειά έχει γίνει στο σύστημα ψύξης, με την Nvidia να έχει επιστρατεύσει ένα εξωτερικό πλαίσιο από τρισθενές επιχρωμιωμένο αλουμίνιο, που παρέχει εξαιρετική αντοχή και δεν στρεβλώνει.

Το περίβλημα επίσης του ανεμιστήρα είναι κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου, ώστε να προσφέρει υψηλή απαγωγή θερμότητας ενώ παράλληλα μειώνει τις δονήσεις.

Κάθε επεξεργαστής γραφικών ψύχεται από την δική του χάλκινη ψύκτρα (τεχνολογίας vapor chamber) που αποτελείται από δεκάδες επινικελωμένα πτερύγια. Όλα τα στοιχεία επίσης είναι χαμηλού προφίλ, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι αναταράξεις και να βελτιστοποιείται η ροή του αέρα στο εσωτερικό. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, ότι η Nvidia για την "σύνδεση" των δύο επεξεργαστών γραφικών, έχει χρησιμοποιήσει bridge chip άλλου κατασκευαστή (PLX) αφού το NF200 ήταν μόνο συμβατό με PCI Express 2.0.

Η νέα Nvidia Geforce GTX 690 θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένες ποσότητες από τις 3 Μαϊου, με κόστος που θα ξεκινάει από τα $999.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.104 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."