× Η κάρτα γραφικών είναι τμήμα ενός υπολογιστή, το οποίο λαμβάνει δεδομένα από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (CPU) για να τα μετατρέψει σε εικόνα, η οποία θα προβληθεί στην οθόνη.
Εκτός από την επεξεργαστική της ισχύ, η GPU χρησιμοποιεί ειδικό προγραμματισμό για καλύτερη ανάλυση της χρήσης των δεδομένων. Οι εταιρείες ATI και nVidia παράγουν τη συντριπτική πλειοψηφία των GPU για την παγκόσμια αγορά. Και οι δύο εταιρείες έχουν αναπτύξει τις δικές τους καινοτομίες και βελτιώσεις για τις επιδόσεις των GPU. Για να βελτιωθεί η ποιότητα της εικόνας, χρησιμοποιούνται οι εξής τεχνικές:
Anti aliasing πλήρους οθόνης (FSAA), που απαλύνει τις άκρες του τρισδιάστατου αντικειμένου
Ανισότροπο φιλτράρισμα (AF), το οποίο καθιστά τις εικόνες ευκρινέστερες.
Κάθε εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει ειδικές τεχνικές για να βοηθήσει την GPU για την απόδοση καλύτερων χρωμάτων, σκίασης, υφής και άλλων στοιχείων της εικόνας.

Review: AMD Radeon HD 7870 GHz Edition και Radeon

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #265 από akis
Review: AMD Radeon HD 7870 GHz Edition και Radeon HD 7850





Πηγή: Ghz.gr
Όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε, η AMD είναι η πρώτη εταιρεία που ανακοίνωσε τρεις διαφορετικές σειρές καρτών γραφικών – συνολικά έξι διαφορετικά μοντέλα που βασίζονται σε τρεις επεξεργαστές γραφικών, τους Tahiti, Pitcairn και Cape Verde – μέσα σε μόλις τρεις μήνες.
Αρχικά παρουσίασε την σειρά AMD Radeon HD 7900 που βασίζεται στον επεξεργαστή γραφικών Tahiti, αργότερα την σειρά AMD Radeon HD 7700 που βασίζεται στον επεξεργαστή γραφικών Cape Verde και πριν από μερικές μέρες την σειρά AMD Radeon HD 7800, που τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή γραφικών Pitcairn. Η GPU με την κωδική ονομασία Pitcairn, έχει περισσότερες ομοιότητες σχεδιαστικά με την Tahiti, παρά με την Cape Verde, αλλά με βάση τις προδιαγραφές, αν διπλασιάσετε τα βασικά στοιχεία του πυρήνα Cape Verde (όπως τις CUs, τους stream processors, τις ROPs, το εύρος διαύλου της μνήμης) τότε έχετε στα χέρια σας ένα... Pitcairn. Θα λέγαμε, πως λίγο πολύ, αποτελεί περισσότερο μία "κομμένη" εκδοχή (cut down version) της κορυφαίας GPU της AMD αυτή την εποχή, της Tahiti. Φυσικά και οι τρεις βασικοί επεξεργαστές γραφικών μοιράζονται την ίδια αρχιτεκτονική Graphics Core Next (GCN) αλλά είναι προφανές, αν δείτε τον σχεδιασμό των chip, ότι οι Tahiti και Pitcairn έχουν πολλά περισσότερα κοινά στοιχεία στην σχεδίαση.
Σχετικά με την αρχιτεκτονική και την απόδοση των παραπάνω σειρών, και πιο συγκεκριμένα για τα μοντέλα AMD Radeon HD 7970, 7950 και Radeon HD 7770 και 7750 μπορείτε να διαβάσετε σε σχετικά άρθρα που ετοιμάσαμε εδώ και εδώ αντίστοιχα. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, δεν επεκταθούμε ιδιαίτερα, στην αρχιτεκτονική των Radeon HD 7870 GHz Edition και Radeon HD 7850 επειδή ως επι το πλείστον αφορά πράγματα που τα έχουμε ξαναπεί.
Γενικά
Οι δύο νέες κάρτες γραφικών της AMD καλύπτουν το τμήμα της αγορά γύρω από τα €300 και είναι αναμφισβήτητα οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις της εταιρείας για τον σημερινό gamer επειδή προσφέρουν πιθανότατα τον καλύτερο δείκτη απόδοση/ τιμή της εταιρείας. Οι περισσότεροι gamers άλλωστε έχουν στραμμένο το βλέμμα τους σε αυτό το κομμάτι της αγοράς, αφού το πιθανότερο είναι τα μοντέλα της σειράς AMD Radeon HD 7900 να τους φαίνονται ακριβά και τα μοντέλα της σειράς AMD Radeon HD 7700... ανεπαρκή σε επιδόσεις στην ανάλυση 1920 x 1080 pixels ή σε υψηλότερη, που είναι και το ζητούμενο αυτή την εποχή για τους περισσότερους gamers.
Οι σκληροπυρηνικοί gamers που έχουν αρκετά χρήματα να επενδύσουν, θα στραφούν στην υψηλότερη κατηγορία τιμής, αλλά εκείνοι που παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή τους, και δεν έχουν τα απαραίτητα χρήματα ή δεν θέλουν να επενδύσουν περισσότερα από €350 μπορούν να στραφούν στην σειρά AMD Radeon HD 7800.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.325 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."