× Η κάρτα γραφικών είναι τμήμα ενός υπολογιστή, το οποίο λαμβάνει δεδομένα από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (CPU) για να τα μετατρέψει σε εικόνα, η οποία θα προβληθεί στην οθόνη.
Εκτός από την επεξεργαστική της ισχύ, η GPU χρησιμοποιεί ειδικό προγραμματισμό για καλύτερη ανάλυση της χρήσης των δεδομένων. Οι εταιρείες ATI και nVidia παράγουν τη συντριπτική πλειοψηφία των GPU για την παγκόσμια αγορά. Και οι δύο εταιρείες έχουν αναπτύξει τις δικές τους καινοτομίες και βελτιώσεις για τις επιδόσεις των GPU. Για να βελτιωθεί η ποιότητα της εικόνας, χρησιμοποιούνται οι εξής τεχνικές:
Anti aliasing πλήρους οθόνης (FSAA), που απαλύνει τις άκρες του τρισδιάστατου αντικειμένου
Ανισότροπο φιλτράρισμα (AF), το οποίο καθιστά τις εικόνες ευκρινέστερες.
Κάθε εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει ειδικές τεχνικές για να βοηθήσει την GPU για την απόδοση καλύτερων χρωμάτων, σκίασης, υφής και άλλων στοιχείων της εικόνας.

Ανατέλλει μία νέα εποχή για την... Nvidia

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν - 12 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #208 από johnmadas
Ανατέλλει μία νέα εποχή για την... Nvidia

Πηγή: Ghz.gr
Κάθε φορά που κυκλοφορεί μία νέα γενιά καρτών γραφικών, κάθε κατασκευαστής παρουσιάζει και ένα demo, για να επιδείξει τις δυνατότητες τους. Η Nvidia στο παρακάτω "teaser video" (A new Dawn is Approaching. . .) μας αποκαλύπτει μερικές λεπτομέρειες από το νέο της demo.



Το "New Dawn" αποτελεί εξέλιξη του "Dawn" demo που είχε διαθέσει η εταιρεία για να συνοδεύσει τις κάρτες γραφικών τύπου Geforce FX (η Dawn είναι μία νεράϊδα που μας έρχεται από την περασμένη δεκαετία, και πιο συγκεκριμένα από το έτος 2002). Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, οι δυνατότητες των επεξεργαστών γραφικών σήμερα είναι εκπληκτικές σε σχέση με το παρελθόν. Η Nvidia θα παρουσιάσει σύντομα το νέο demo της εταιρείας που συνοδεύει την νέα γενιά Geforce GTX 6xx σύντομα.


MaDTeCH
Forum τεχνολογίας - Κατασκευή ιστοσελίδων - Web Services - Web Design - Αναβαθμίσεις - Service H/Y & Δικτύων.
Supported by www.madtech.gr
Last edit: 12 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν by johnmadas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.120 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."