× Η κάρτα γραφικών είναι τμήμα ενός υπολογιστή, το οποίο λαμβάνει δεδομένα από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (CPU) για να τα μετατρέψει σε εικόνα, η οποία θα προβληθεί στην οθόνη.
Εκτός από την επεξεργαστική της ισχύ, η GPU χρησιμοποιεί ειδικό προγραμματισμό για καλύτερη ανάλυση της χρήσης των δεδομένων. Οι εταιρείες ATI και nVidia παράγουν τη συντριπτική πλειοψηφία των GPU για την παγκόσμια αγορά. Και οι δύο εταιρείες έχουν αναπτύξει τις δικές τους καινοτομίες και βελτιώσεις για τις επιδόσεις των GPU. Για να βελτιωθεί η ποιότητα της εικόνας, χρησιμοποιούνται οι εξής τεχνικές:
Anti aliasing πλήρους οθόνης (FSAA), που απαλύνει τις άκρες του τρισδιάστατου αντικειμένου
Ανισότροπο φιλτράρισμα (AF), το οποίο καθιστά τις εικόνες ευκρινέστερες.
Κάθε εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει ειδικές τεχνικές για να βοηθήσει την GPU για την απόδοση καλύτερων χρωμάτων, σκίασης, υφής και άλλων στοιχείων της εικόνας.

Geforce GTX Titan iChill Black Series ανακοίνωσε

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #1493 από akis
Geforce GTX Titan iChill Black Series ανακοίνωσε η Inno3D




Πηγή: Ghz.gr
Όλοι σχεδόν οι μεγάλοι κατασκευαστές ανακοίνωσαν κάρτες γραφικών που βασίζονται στην νέα κορυφαία μονολιθική κάρτα γραφικών της Nvidia, Geforce GTX Titan.

Λίγοι ωστόσο φρόντισαν να διαφοροποιηθούν. Η εταιρεία Inno3D, ανακοίνωσε για παράδειγμα την Geforce GTX Titan iChill Black Series, η οποία είναι εξοπλισμένη με σύστημα ψύξης της Arctic, και πιο συγκεκριμενα το Accelero Hybrid, που είναι προεγκατεστημένο.
To σύστημα ψύξης συνδυάζει ένα κλειστό "κύκλωμα" υδρόψυξης το οποίο ψύχει τον επεξεργαστή γραφικών, καθώς και ένα σύστημα ψύξης με ψύκτρα και ανεμιστήρα, για την ψύξη άλλων "θερμών" στοιχείων στην κάρτα γραφικών, όπως τα chips της μνήμης ή το σύστημα τροφοδοσίας VRM.
Η Inno3D Geforce GTX Titan iChill Black Series είναι εργοστασιακά υπερχρονισμένη και διαθέτει συχνότητες λειτουργίας 937MHz για τον πυρήνα, 980MHz όσο αφορά στην συχνότητα λειτουργίας GPU Boost καθώς και 6GHz για την μνήμη (οι “reference” συχνότητες λειτουργίας είναι 837MHz και 876MHz αντίστοιχα).
Η κάρτα γραφικών της Inno3D, βασίζεται στην εκπληκτική μονολιθική πρόταση της Nvidia, Geforce GTX Titan, η οποία ενσωματώνει 2688 πυρήνες CUDA, 224 μονάδες TMU, 48 μονάδες ROP και 384-bit εύρος διαύλου μνήμης GDDR5, ενώ το μέγεθος της μνήμης είναι 6GB.
Η κάρτα γραφκών διαθέτει δύο PCI-E connectors, ένα 6-pin και ένα 8-pin ενώ οι έξοδοι περιλαμβάνουν ένα ζευγάρι dual-link DVI, HDMI και DisplayPort. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε ακόμη την ημερομηνία διαθεσιμότητας ή το κόστος.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.088 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."