× Η κάρτα γραφικών είναι τμήμα ενός υπολογιστή, το οποίο λαμβάνει δεδομένα από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (CPU) για να τα μετατρέψει σε εικόνα, η οποία θα προβληθεί στην οθόνη.
Εκτός από την επεξεργαστική της ισχύ, η GPU χρησιμοποιεί ειδικό προγραμματισμό για καλύτερη ανάλυση της χρήσης των δεδομένων. Οι εταιρείες ATI και nVidia παράγουν τη συντριπτική πλειοψηφία των GPU για την παγκόσμια αγορά. Και οι δύο εταιρείες έχουν αναπτύξει τις δικές τους καινοτομίες και βελτιώσεις για τις επιδόσεις των GPU. Για να βελτιωθεί η ποιότητα της εικόνας, χρησιμοποιούνται οι εξής τεχνικές:
Anti aliasing πλήρους οθόνης (FSAA), που απαλύνει τις άκρες του τρισδιάστατου αντικειμένου
Ανισότροπο φιλτράρισμα (AF), το οποίο καθιστά τις εικόνες ευκρινέστερες.
Κάθε εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει ειδικές τεχνικές για να βοηθήσει την GPU για την απόδοση καλύτερων χρωμάτων, σκίασης, υφής και άλλων στοιχείων της εικόνας.

Η GeFORCE GTX 680 της Nvidia αποκαλύπτεται

Περισσότερα
12 Χρόνια 6 Ημέρες πριν #149 από akis
Η GeFORCE GTX 680 της Nvidia αποκαλύπτεται



Πηγή: Ghz.gr
Λίγο πριν ανακοινωθεί επίσημα, η Nvidia μας αποκαλύπτει την νέα GeFORCE GTX 680 μέσα από το κανάλι της στο YouTube, και μαζί ορισμένα χαρακτηριστικά και νέες τεχνολογίες (GPU Boost, TXAA, PhysX).

Όπως θα διαπιστώσατε πρόκειται για ένα "promotional video" (διαφημιστικό) με την σφραγίδα της Nvidia. Μένει να διαπιστώσουμε και εμείς από πρώτο χέρι, αν είναι όντως η ταχύτερη μονολιθική κάρτα γραφικών στον κόσμο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.125 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."