× Η κάρτα γραφικών είναι τμήμα ενός υπολογιστή, το οποίο λαμβάνει δεδομένα από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (CPU) για να τα μετατρέψει σε εικόνα, η οποία θα προβληθεί στην οθόνη.
Εκτός από την επεξεργαστική της ισχύ, η GPU χρησιμοποιεί ειδικό προγραμματισμό για καλύτερη ανάλυση της χρήσης των δεδομένων. Οι εταιρείες ATI και nVidia παράγουν τη συντριπτική πλειοψηφία των GPU για την παγκόσμια αγορά. Και οι δύο εταιρείες έχουν αναπτύξει τις δικές τους καινοτομίες και βελτιώσεις για τις επιδόσεις των GPU. Για να βελτιωθεί η ποιότητα της εικόνας, χρησιμοποιούνται οι εξής τεχνικές:
Anti aliasing πλήρους οθόνης (FSAA), που απαλύνει τις άκρες του τρισδιάστατου αντικειμένου
Ανισότροπο φιλτράρισμα (AF), το οποίο καθιστά τις εικόνες ευκρινέστερες.
Κάθε εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει ειδικές τεχνικές για να βοηθήσει την GPU για την απόδοση καλύτερων χρωμάτων, σκίασης, υφής και άλλων στοιχείων της εικόνας.

Στα 1800MHz και 7700MHz η GPU και η μνήμη της MSI

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #138 από akis
Στα 1800MHz και 7700MHz η GPU και η μνήμη της MSI R7970 Lightning με χρήση υγρού αζώτου!



Φαίνεται πως η χαρές και τα γέλια της MSI, σχετικά με το πολυβόλο που κυκλοφόρησαν με την ονομασία R7970 Lightning και το GPU Reactor power supply module που διαθέτει ήταν απόλυτα δικαιολογημένα!
Ο επαγγελματίας Σουηδός overclocker, Elmor κατάφερε με την χρήση υγρού αζώτου, να υπερχρονίσει τηn GPU της R7970 Lightning στα 1800MHz (από 1070MHz) και την μνήμη στα 7.7GHz (από 5600MHz)!

Οι παραπάνω συχνότητες λειτουργίας δεν θα ήταν δυνατό να επιτευχθούν αν η κάρτα γραφικών δεν διέθετε την ειδική σχεδίαση στο τμήμα τροφοδοσίας της για να αντέξει τάση 1.7V!

Ο Elmor κατάφερε να "τρέξει" το 3DMark 11 με ρύθμιση "Performance Preset" για να λάβει σκορ 15334 3DMarks (Graphics Score) και P15035. Τα υπόλοιπα υποσυστήματα του υπολογιστή που χρησιμοποίησε ήταν ένας επεξεργαστής Intel Core i7-3960X Extreme Edition χρονισμένος στα 5207MHz, μνήμη 4GB (4 x 1GB) DDR3 χρονισμένη στα 2314MHz καθώς και το motherboard της MSI, Big Bang XPower II.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.126 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."