× Η κάρτα γραφικών είναι τμήμα ενός υπολογιστή, το οποίο λαμβάνει δεδομένα από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (CPU) για να τα μετατρέψει σε εικόνα, η οποία θα προβληθεί στην οθόνη.
Εκτός από την επεξεργαστική της ισχύ, η GPU χρησιμοποιεί ειδικό προγραμματισμό για καλύτερη ανάλυση της χρήσης των δεδομένων. Οι εταιρείες ATI και nVidia παράγουν τη συντριπτική πλειοψηφία των GPU για την παγκόσμια αγορά. Και οι δύο εταιρείες έχουν αναπτύξει τις δικές τους καινοτομίες και βελτιώσεις για τις επιδόσεις των GPU. Για να βελτιωθεί η ποιότητα της εικόνας, χρησιμοποιούνται οι εξής τεχνικές:
Anti aliasing πλήρους οθόνης (FSAA), που απαλύνει τις άκρες του τρισδιάστατου αντικειμένου
Ανισότροπο φιλτράρισμα (AF), το οποίο καθιστά τις εικόνες ευκρινέστερες.
Κάθε εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει ειδικές τεχνικές για να βοηθήσει την GPU για την απόδοση καλύτερων χρωμάτων, σκίασης, υφής και άλλων στοιχείων της εικόνας.

Αυτός είναι ο Nvidia Tegra 4!

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #1305 από akis
Αυτός είναι ο Nvidia Tegra 4! δημιουργήθηκε από akis
Αυτός είναι ο Nvidia Tegra 4!

Πηγή: technewz.gr
Λίγο πριν την CES 2013 η Nvidia μας παρουσίασε τον πολυαναμενόμενο mobile επεξεργαστή Tegra 4 που μέχρι τώρα ξέραμε σαν Wayne.

Ο Tegra 4 είναι ο πιο ισχυρός επεξεργαστής που υπάρχει πλέον στο κόσμο και είναι ακόμα πιο ισχυρός από τον Tegrab 3.

Ο νέος mobile επεξεργαστής της εταιρείας αποτελείται από τέσσερις πυρήνες αρχιτεκτονικής ARM Cortex A15 ενώ στη γραφική υποστήριξη βασίζεται σε μια κάρτα γραφικών της Nvidia που έχει 72 πυρήνες CUDA.



Σε θέμα ισχύς ο Tegra 4 έχει 2.6 φορές ισχυρότερη CPU από τον Tegra 3 και 6 φορές καλύτερη GPU, εκτός όμως από το ότι είναι πιο ισχυρός έχει και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Ένα από τα προβλήματα του Tegra 3 ήταν ότι κατανάλωνε πολύ ενέργεια και έτσι "στράγγιζε" της μπαταρίες των κινητών, ο Tegra 4 σύμφωνα με την εταιρεία θα έχει ακόμα μικρότερη κατανάλωση και θα προσφέρει 14 ώρες ασταμάτητου HD video.

Τον Tegra 4 θα τον δούμε στο Project Shield της εταιρείας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.114 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."