× Η κάρτα γραφικών είναι τμήμα ενός υπολογιστή, το οποίο λαμβάνει δεδομένα από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (CPU) για να τα μετατρέψει σε εικόνα, η οποία θα προβληθεί στην οθόνη.
Εκτός από την επεξεργαστική της ισχύ, η GPU χρησιμοποιεί ειδικό προγραμματισμό για καλύτερη ανάλυση της χρήσης των δεδομένων. Οι εταιρείες ATI και nVidia παράγουν τη συντριπτική πλειοψηφία των GPU για την παγκόσμια αγορά. Και οι δύο εταιρείες έχουν αναπτύξει τις δικές τους καινοτομίες και βελτιώσεις για τις επιδόσεις των GPU. Για να βελτιωθεί η ποιότητα της εικόνας, χρησιμοποιούνται οι εξής τεχνικές:
Anti aliasing πλήρους οθόνης (FSAA), που απαλύνει τις άκρες του τρισδιάστατου αντικειμένου
Ανισότροπο φιλτράρισμα (AF), το οποίο καθιστά τις εικόνες ευκρινέστερες.
Κάθε εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει ειδικές τεχνικές για να βοηθήσει την GPU για την απόδοση καλύτερων χρωμάτων, σκίασης, υφής και άλλων στοιχείων της εικόνας.

Η AMD υπόσχεται να επιδιορθώσει την κάρτα γραφικών

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #1303 από akis
Η AMD υπόσχεται να επιδιορθώσει την κάρτα γραφικών με ένα νέο driver

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Δευτέρα Ιαν 7, 2013 στην Κατηγορία Γενικά
Η κάρτα γραφικών της AMD, CoreNext , υπήρξε ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης για μήνες, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν είναι όλα τέλεια. Η σειρά καρτών Radeon HD 7000 παρουσιάζει καθυστερήσεις.
Οι κάρτες γραφικών GCN καθυστερούν να απεικονίσουν τα πλαίσια εικόνων, σε σημείο που έρχονται σε δεύτερη θέση από τις εναλλακτικές λύσεις της NVIDIA.
Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής που διενεργήθηκε από το The Tech Report, που περιλάμβανε την AMD Radeon HD 7950 και την GeForce GTX 660 Ti της NVIDIA.
Οι AMD Catalyst drivers θα πρέπει να τελειοποιηθούν πριν λειτουργήσουν με τα GCN GPU, λόγω των διαφορετικών τεχνικών διαχείρισης μνήμης σε σύγκριση με το VLIW (το προηγούμενο μοντέλο αρχιτεκτονικής GPU).
Η AMD θα κυκλοφορήσει το νέο video driver της σύντομα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.101 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."