× Η κάρτα γραφικών είναι τμήμα ενός υπολογιστή, το οποίο λαμβάνει δεδομένα από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (CPU) για να τα μετατρέψει σε εικόνα, η οποία θα προβληθεί στην οθόνη.
Εκτός από την επεξεργαστική της ισχύ, η GPU χρησιμοποιεί ειδικό προγραμματισμό για καλύτερη ανάλυση της χρήσης των δεδομένων. Οι εταιρείες ATI και nVidia παράγουν τη συντριπτική πλειοψηφία των GPU για την παγκόσμια αγορά. Και οι δύο εταιρείες έχουν αναπτύξει τις δικές τους καινοτομίες και βελτιώσεις για τις επιδόσεις των GPU. Για να βελτιωθεί η ποιότητα της εικόνας, χρησιμοποιούνται οι εξής τεχνικές:
Anti aliasing πλήρους οθόνης (FSAA), που απαλύνει τις άκρες του τρισδιάστατου αντικειμένου
Ανισότροπο φιλτράρισμα (AF), το οποίο καθιστά τις εικόνες ευκρινέστερες.
Κάθε εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει ειδικές τεχνικές για να βοηθήσει την GPU για την απόδοση καλύτερων χρωμάτων, σκίασης, υφής και άλλων στοιχείων της εικόνας.

Νέα R7970 Lightning από την MSI

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #116 από akis
Νέα R7970 Lightning από την MSI δημιουργήθηκε από akis
Νέα R7970 Lightning από την MSI



Η MSI ανακοίνωσε την διάθεση της R7970 Lightning, της πλέον ισχυρής και σύγχρονης υλοποίησης της εργοστασιακά βελτιωμένης σειράς "Lightning".

Η νέα κάρτα γραφικών της MSI είναι κατασκευασμένη ειδικά για όσους αποζητούν υψηλές επιδόσεις αλλά και μεγάλες δυνατότητες στο overclocking με στόχο να σπάσουν ρεκόρ. Βασίζεται στην νέα 28nm GPU της AMD με την κωδική ονομασία "Tahiti XT" (Radeon HD 7970) και κάνει χρήση της Unlocked Digital Power Architecture (όπως την ονομάζει η MSI) που σημαίνει ότι διαθέτει "ξεκλείδωτα BIOS", Digital PWM Controller για το σύστημα τροφοδοσίας και Enhanced Power Design, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει σε ιδιαίτερα υψηλές συχνότητες υπερχρονισμού με σταθερότητα αλλά και με την μεγαλύτερη ευκολία.




Όσο αφορά στην τροφοδοσία, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά το πρωτοποριακό GPU Reactor power supply module, που μειώνει τον "θόρυβο" και βελτιώνει σημαντικά την σταθερότητα.

Για την ψύξη της, η MSI έχει επιστρατεύσει το Twin Frozr IV Thermal Design που είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία Dust Removal. Στο εσωτερικό υπάρχουν δύο μεγάλες ψύκτρες που ενώνονται με heatpipes των 8mm για την ψύξη, τόσο της GPU, όσο και της μνήμης ή του αρθρώματος τροφοδοσίας και οι οποίες συνοδεύονται από front και back plates που ψύχονται από δύο ανεμιστήρες των 100mm με πτερύγια τύπου Propeller Blade.

Η MSI R7970 Lightning χρησιμοποιεί στοιχεία τύπου Military Class III που καλύπτουν τις στρατιωτικές προδιαγραφές MIL-STD-810G και είναι εξοπλισμένη με διάφορα ακόμη χαρακτηριστικά, που η εταιρεία ονομάζει 3X3 OC Kits, και τα οποία έχουν στόχο να κάνουν το overclocking πιο απλή υπόθεση για τους λιγότερους έμπειρους χρήστες, ενώ παράλληλα προσφέρουν την δυνατότητα στους έμπειρους χρήστες να βελτιστοποιήσουν το overclocking ρυθμίζοντας κάθε πάραμετρο. Τα χαρακτηριστικά 3X3 OC Kits αποτελούν σημεία μέτρησης τάσεων (V-Check Points) σε GPU, μνήμη και VDDCI που μέσω των αισθητήρων Triple Overvoltage και Triple Temperature, επιτρέπουν στους χρήστες να εντοπίσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά την βέλτιστη συχνότητα λειτουργίας μέσω του λογισμικού Afterburner.

Όσο αφορά στους χρονισμούς, η GPU της R7970 Lightning διαθέτει συχνότητα λειτουργίας 1070MHz ενώ η μνήμη, μεγέθους 3GB τύπου GDDR5, έχει συχνότητα λειτουργίας 5600MHz. Το memory interface έχει εύρος 384-bit.

Η νέα MSI R7970 Lightning μπορεί να συνδεθεί σε έως και έξι οθόνες χάρη στην διάταξη των εξόδων που διαθέτει και η οποία περιλαμβάνει δύο DVI και τέσσερις mini-Displayport.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.083 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."