× Όλα Όσα Συμβαίνουν Σήμερα

Το επόμενο «password» σας θα είναι ο… χτύπος

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #998 από johnmadas
Το επόμενο «password» σας θα είναι ο… χτύπος της καρδιάς σας

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Πέμπτη Οκτ 4, 2012 στην Κατηγορία Γενικά
Τι θα λέγατε αν είχατε έναν υπολογιστή, κινητό ή ταμπλέτα που να μπορεί να «αντιλαμβάνεται» την παρουσία σας, όχι με τη βοήθεια κάποιου password αλλά αναγνωρίζοντας τους χτύπους της καρδιάς σας, ακουμπώντας στη συσκευή απλά τα… δάκτυλά σας.
Πέρα από την ευκολία χρήσης, σκεφτείτε πόσο δύσκολο θα είναι,
σε αυτή την περίπτωση, να «χακάρει» κάποιος το λογαριασμό σας ή να χρησιμοποιήσει την αγαπημένη σας συσκευή χωρίς την «έγκρισή» σας.
Η Φωτεινή Αγραφιώτη, μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο (και προφανώς ελληνικής καταγωγής!) αναφέρει σχετικά με αυτή την τεχνολογία, που αναπτύχθηκε από την Bionym: «Με τη βοήθεια ενός ηλεκτροκαρδιογραφήματος, οι υπολογιστές αναγνωρίζουν τους ανθρώπους από τους καρδιακούς τους παλμούς. Όχι ακριβώς από το… ρυθμό της καρδιάς τους, αλλά από την πραγματική μορφή των χτύπων της καρδιάς τους (που για τον καθένα μας είναι μοναδική)».
Ενδιαφέρον μας ακούγεται και σίγουρα θα θέλαμε να δούμε μία τέτοια εξέλιξη στις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά, δε συμφωνείτε;

Πηγή: digitallife.gr

MaDTeCH
Forum τεχνολογίας - Κατασκευή ιστοσελίδων - Web Services - Web Design - Αναβαθμίσεις - Service H/Y & Δικτύων.
Supported by www.madtech.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.366 δευτερόλεπτα
primi sui motori con e-max.it

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "To protect our users from spam and other malicious activity, this account is temporarily locked. Please log in to https://twitter.com to unlock your account."