× Όλα Όσα Συμβαίνουν Σήμερα

Το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ βράβευσε Ήρωες Μηχαν

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #95 από akis
Το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ βράβευσε Ήρωες Μηχανικούς


Ο εφευρέτης του πρώτου λειτουργικού laser στον κόσμο, ένας από τους ιδρυτές της Sun Microsystems, ένας πρώην CEO της Intel και πέντε ακόμη μηχανικοί βραβεύτηκαν από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ με την τιμητική διάκριση "Stanford Engineering Heroes".
Η τιμητική αυτή διάκριση αναγνωρίζει όσους βοήθησαν στην πρόοδο της ανθρωπότητας, της κοινωνίας και της οικονομίας χρησιμοποιώντας την μηχανική. Το πρόγραμμα Ηρώων του Στάνφορντ που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, γιορτάζει τα επιτεύγματα των πλέον καταξιωμένων μηχανικών που σχετίζονται με την Πολυτεχνική Σχολή του Στάνφορντ αλλά και την βαθιά επίδραση της μηχανικής στην καθημερινή μας ζωή.
Οι Ήρωες Μηχανικοί του Στάνφορντ για το 2011 επιλέχθηκαν μεταξύ των απόφοιτων της σχολής και στην λίστα των βραβευμένων βρίσκονται ο αρχιτέκτονας του GPS (Global Positioning System), Bradford Parkinson, ο κάτοχος του διπλώματος ευρεσιτεχνίας για το πρώτο λειτουργικό λέιζερ στον κόσμο, Theodore Maiman καθώς και ο Calvin Quate, εφευρέτης δύο μικροσκόπιων με μετασχηματιστές. Τρεις ακόμη αποτελούν ηγέτες της βιομηχανίας των υπολογιστών, ο Graig Barrett, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intel Corporation, o Andreas Bechtolsheim, συνιδρυτής της Sun Microsystems καθώς και ο Morris Chang, ιδρυτής της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Ακόμα έλαβαν την τιμητική διάκριση ο George Danzig που ανέπτυξε τον αλγόριθμο "simplex" και ο Stephen Timoshenko, ο πατέρας της εφαρμοσμένης μηχανικής.
"Αυτοί οι ήρωες έχουν αλλάξει ριζικά τον τρόπο που ζούμε στον κόσμο. Η Σχολή των Μηχανικών του Στάνφορντ είναι υπερήφανη και αναγνωρίζει τα επιτεύγματά τους και, κυρίως, επισημαίνει τον δεσμό μας με εκείνους και το έργο τους" είπε σε ομιλία του ο James Plummer, κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής. "Ελπίζουμε ότι το παράδειγμά τους θα εμπνεύσει τις νέες γενιές των μηχανικών για να συνεχίσουν και να διατηρήσουν την κληρονομιά της σχολής του Στάνφορντ".
Οι οκτώ νέοι Ήρωες του Στάνφορντ θα ενταχθούν σε μία διακεκριμένη ομάδα επιστημόνων και μηχανικών που περιλαμβάνει σπουδαίους ανθρώπους όπως οι Vint Cerf, Bill Hewlett, Dave Packard και Fred Terman.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.084 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."