× Όλα Όσα Συμβαίνουν Σήμερα

Τι κρύβει η συμμαχία των WikiLeaks με τους Anonymo

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #48 από akis
Τι κρύβει η συμμαχία των WikiLeaks με τους Anonymous;


Ενθουσιασμό αλλά και ερωτηματικά προκαλεί η ανακοίνωση ότι η δημοφιλής ιστοσελίδα WikiLeaks του Τζούλιαν Ασάνζ συνεργάζεται πλέον με τους χάκερ Anonymous. Ποια είναι τα οφέλη που έχουν να αποκομίσουν οι δύο πλευρές από αυτή τη συνεργασία;

Τη Δευτέρα το Wikileaks έδωσε στη δημοσιότητα περί τα πέντε εκατομμύρια email τα οποία υπέκλεψαν οι Anonymous από την ιστοσελίδα του Stratfor, ενός ιδιωτικού οργανισμού που θεωρείται ότι λειτουργεί ως βιτρίνα της CIA.

Οι Anonymous δήλωσαν πως έδωσαν τα email στο WikiLeaks καθώς θεώρησαν πως «μόνο αυτό μπορούσε να τα αναλύσει και να εξάγει συμπεράσματα».

Σε μια κίνηση που προκάλεσε πολλές εσωτερικές διενέξεις, ένα τμήμα των γαλλόφωνων Anonymous αποφάσισε να αποκαλύψει την ταυτότητά του και να συμμετάσχει σε συνέντευξη Τύπου. Το τελευταίο διάστημα άλλωστε το Ίντερνετ έχει βρεθεί στο επίκεντρο όχι μόνο λόγω του ACTA αλλά και λόγω του κλεισίματος της ιστοσελίδας Megaupload όπου εκατομμύρια χρήστες διακινούσαν και μοιράζαν υλικό.

Δεν είναι πρώτη φορά που το WikiLeaks δημοσιεύει υλικό που έχει αποκτηθεί μετά από επιθέσεις των Anonymous. Την τελευταία φορά ήταν τα email της Σάρα Πέιλιν.

«Σίγουρα το WikiLeaks έχει να κερδίσει μια τεχνική προστασία από επιθέσεις εναντίον του ιστότοπου», υποστηρίζει ο Άντυ Γκρίνμπεργκ, δημοσιογράφος του Forbes και ειδικός σε ότι αφορά τα WikiLeaks. Ωστόσο σημειώνει πως υπάρχουν κίνδυνοι από αυτή τη συνεργασία που μπορεί να δημιουργήσει «ένα τεράστιο ηθικό ζήτημα σε σχέση με την αξιοπιστία και τους στόχους του WikiLeaks».
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by akis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.131 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."