× Όλα Όσα Συμβαίνουν Σήμερα

Στο στόχαστρο οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #187 από akis
Στο στόχαστρο οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες





Πηγή: skai.gr
Το κυβερνοέγκλημα είναι μία παγκοσμίως «αυξανόμενη απειλή» για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, σύμφωνα με έρευνα της συμβουλευτικής εταιρίας PwC.

Η μελέτη έγινε με τη συμμετοχή 3.877 ερωτηθέντων σε 78 χώρες. Ο χρηματοοικονομικός κλάδος αντιπροσωπεύεται από το 23% των συμμετεχόντων. Ο συγκεκριμένος τομέας παραμένει στόχος προτίμησης για τους απανταχού απατεώνες.

Ως κυβερνοέγκλημα ορίζεται κάθε απάτη που απαιτεί τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου και δύναται να καταλήξει σε απώλεια προσωπικών δεδομένων, βιομηχανική κατασκοπεία, χρηματική κλοπή ή διακοπή παροχής υπηρεσιών.

Στις χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις, η διαδικτυακή απάτη κατατάχθηκε δεύτερο σε συχνότητα έγκλημα (38%) πίσω από την υπεξαίρεση περιουσιακών στοιχείων (67%), με τους περισσότερους ερωτηθέντες να γνωμοδοτούν πως εξακολουθούν να αντιλαμβάνονται το κυβερνοέγκλημα ως μία εξωτερική απειλή.

Εντύπωση προκαλεί ότι μονάχα το 18% των χρηματοοικονομικών εταιριών που συμμετείχαν έχουν τοποθετημένους και τους πέντε μηχανισμούς πρόληψης ή αντιμετώπισης του διαδικτυακού εγκλήματος που θεωρήθηκαν σημαία αναφοράς από τους ερευνητές. Επίσης, το 29% του εργατικού δυναμικού των εν λόγω εταιριών δεν έχουν λάβει καμία εκπαίδευση κατά του κυβερνοεγκλήματος. Στον τομέα αυτό, οι επιχειρήσεις χρηματοοικονομικών υπηρεσιών είναι μπροστά από άλλους κλάδους, όπου σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι παραμένουν ανεκπαίδευτοι.

Μεγαλύτερος κίνδυνος για οικονομικές εταιρίες που πέφτουν θύματα απατεώνων του κυβερνοχώρου θεωρείται η απώλεια φήμης (54%), με δεύτερο την απώλεια προσωπικών δεδομένων (40%).

Το 45% των χρηματοοικονομικών εταιριών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως έχουν υπάρξει θύματα κάποιας μορφής απάτης κατά τους τελευταίους 12 μήνες.
Συνημμένα:
Last edit: 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν by akis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.074 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."