× Όλα Όσα Συμβαίνουν Σήμερα

Το Facebook εξαγόρασε 750 πατέντες από την IBM

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #156 από akis
Το Facebook εξαγόρασε 750 πατέντες από την IBM





Πηγή: Ghz.gr
Σύμφωνα με το Bloomberg, το Facebook προχώρησε στην εξαγορά 750 ευρεσιτεχνιών της IBM, που έχουν σχέση με λογισμικό και δικτύωση.
Ο συγκεκριμένος αριθμός, πιθανόν να μοιάζει μικρός σε σχέση με τα χαρτοφυλάκια άλλων εταιρειών, ωστόσο είναι σημαντικός για το Facebook, που κατέχει τα δικαιώματα μόλις 56 ευρεσιτεχνιών στις Ηνωμένες Πολιτείες (εκρεμούν 503 ακόμη πατέντες για να λάβουν σχετική έγκριση). Η εξαγορά, πιθανόν να έχει σχέση με την υπόθεση Yahoo! vs Facebook.
Αν θυμόσαστε, το Yahoo! πριν μερικές μέρες μήνυσε το Facebook για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας που αφορά στην online διαφήμιση και στην αλληλεπίδραση των χρηστών στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.
Η IBM από την άλλη που διαθέτει ένα από τα ισχυρότερα χαρτοφυλάκια ευρεσιτεχνιών στον κόσμο δεν είναι η πρώτη φορά που έχει πουλήσει ευρεσιτεχνίες της. Πριν μερικούς μήνες, είχε πουλήσει σχεδόν 2000 ευρεσιτεχνίες της στην Google, οι οποίες πιθανόν να έχουν σχέση με το λειτουργικό σύστημα Android, ώστε να ισχυροποιήσουν το χαρτοφυλάκιο της Google και να ισχυροποιήσουν την αμυντική υπερασπιστική γραμμή της εταιρείας απέναντι σε άλλες εταιρείες όπως η Microsoft και η Apple.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.081 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."