× Όλα Όσα Συμβαίνουν Σήμερα

Οn line θα είναι το πλήρες αρχείο του Αλμπερτ Αϊνσ

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #151 από akis
Οn line θα είναι το πλήρες αρχείο του Αλμπερτ Αϊνστάιν





Πηγή: skai.gr
Διαθέσιμο on line θα είναι το πλήρες αρχείο του Αλμπερτ Αϊνστάιν.

Το αρχείο αυτό, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την άγνωστη προσωπική αλληλογραφία του με τις ερωμένες του, τη μητέρα του και τους θαυμαστές του και φυσικά τις χειρόγραφες επιστημονικές σημειώσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και η διάσημη εξίσωση E=MC2, που συσχετίζει την μάζα με την ενέργεια και την ταχύτητα.

Τα περίπου 80.000 αρχεία δημοσιεύει το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, στην ίδρυση του οποίου είχε συνδράμει ο Αϊνστάιν.

«Γνώση δε είναι το να κρύβεις, αλλά το να ανοίγεσαι» δήλωσε ο Menachem Ben Sasson, πρόεδρος του Πανεπιστημίου.

Αρχικά θα είναι διαθέσιμα περίπου 2.000 έγγραφα, αλλά στη συνέχεια θα δημοσιευθούν και τα υπόλοιπα, που μέχρι τώρα φυλάσσονταν σε χρηματοκιβώτια.

Η δημοσίευσή τους γίνεται με τη χορηγία του βρετανικού Ιδρύματος Polonsky που είχε βοηθήσει και στην ψηφιοποίηση του αρχείου του Νεύτωνα.

Η ψηφιοποίηση γίνεται σε συνεργασία με το αμερικανικό πανεπιστήμιο Πρίνστον, όπου εργαζόταν ο Αϊνστάιν και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, Caltech.

Το 2003 είχαν δημοσιευθεί 900 εικόνες των χειρογράφων του, αλλά και μία λίστα με το μισό περιεχόμενο του αρχείου του είχε δημοσιοποιηθεί το 2003.

Ανάμεσα στη αλληλογραφία που θα δημοσιοποιηθεί είναι και γράμματα θαυμαστών του, σε αρκετά από τα οποία τον ρωτούν για... τα μαλλιά του.

«Πρέπει να κουρευτείς» του λέει ένα εξάχρονο κοριτσάκι, ενώ ένας ερευνητής τον ενημερώνει ότι θα διεξάγει έρευνα για το γιατί οι ιδιοφυίες έχουν συχνά μακριά μαλλιά...
Συνημμένα:
Last edit: 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν by akis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.072 δευτερόλεπτα
primi sui motori con e-max.it

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."