× Όλα Όσα Συμβαίνουν Σήμερα

Όσοι ηλικιωμένοι παίζουν games είναι πιο ευτυχισμέ

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1474 από akis
Όσοι ηλικιωμένοι παίζουν games είναι πιο ευτυχισμένοι!

"Έλα παππού να σου δείξω την κονσόλα μου..."

To Πανεπιστήμιο της North Carolina των Ηνωμένων Πολιτειών, διεξήγαγε έρευνα ανακαλύπτοντας ότι οι άνθρωποι τρίτης ηλικίας που παίζουν games καταλήγουν να είναι πιο ευτυχισμένοι!

Ύστερα από την γιαγιά 86 ετών που έπαιζε games και μάλιστα από το ξεκίνημά τους, η έρευνα αυτή έρχεται να δείξει...το σωστό δρόμο στα άτομα τρίτης ηλικίας! 140 άνθρωποι ετών 63 (ή και περισσότερων) ερωτήθηκαν για το πόσο συχνά έπαιζαν video games. Μετά ακολούθησαν μια σειρά από τεστ για να δείξουν κατά πόσο ήταν ικανοποιημένοι συναισθηματικά απ' τη ζωή τους. Το 61% των συμμετοχόνων έπαιζαν games, έστω περιστασιακά, ενώ το 35% τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Η έρευνα έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που έπαιζαν games, ακόμα και όσοι έπαιζαν περιστασιακά, παρουσίασαν υψηλότερα επίπεδα ευημερίας! Αντίθετα, όσοι δεν έπαιζαν games, παρουσίασαν πιο αρνητικά συναισθήματα και μια τάση σε ανώτερα επίπεδα κατάθληψης. "Η έρευνα αποδεικνύει ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο gaming και την ομαλή συναισθηματική ευεξία του ανθρώπου" δηλώνει ο Δόκτωρ Jason Allaire, επικεφαλής της παραπάνω έρευνας και καθηγητής ψυχολογίας στο NC State. "Σκοπεύουμε να διεξάγουμε έρευνες για να αποσαφηνίσουμε το αν οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που παίζουν video games αναπτύσσουν με αυτά την πνευματική τους υγεία" πρόσθεσε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."