× Όλα Όσα Συμβαίνουν Σήμερα

Γερμανία θα χρεώνει την μηχανή αναζήτησης της Goog

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1453 από akis
Η Γερμανία θα χρεώνει την μηχανή αναζήτησης της Google!

Πηγή: TechNewz.gr
Η Γερμανική κάτω Βουλή(Bundestag) με ψήφους 293 έναντι 243, επικύρωσε νόμο που δίνει το δικαίωμα στους εκδότες να χρεώνουν τις μηχανές αναζήτησης και άλλα μέσα για την αναπαραγωγή του περιεχομένου τους από αυτές, αφήνοντας όμως ελεύθερη χωρίς χρέωση την χρήση κειμένου σε links και τις μικρές περιλήψεις.

Ο νόμος που προτάθηκε από το κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ αρχικά προέβλεπε την πλήρη χρέωση όλων των τμημάτων του κειμένου που αναπαράγονταν, αλλά το τελικό ψήφισμα άφησε ελεύθερη την περίληψη, είναι μια προσπάθεια υποχρέωσης των μεγάλων Internetικών εταιριών όπως η Google, να μοιράσουν κάποιο μέρος από τα δισεκατομμύρια των εσόδων που έχουν από τις διαφημίσεις που προβάλουν στα links του Google news και άλλων υπηρεσιών.

Για να ισχύσει σαν νόμος πρέπει να επικυρωθεί και από την άνω Βουλή(Bundesrat), η πλειοψηφία της οποίας θέλει να τον ακυρώσει στο σύνολο του και να μην εφαρμοστεί.

Κανένας εκτός από ελάχιστους μεγαλοεκδότες δεν θέλει αυτόν τον νόμο όπως ανέφερε ο Tabea Rössner, μέλος των Πρασίνων, σίγουρα κανένας από τον online κόσμο όπως κατέληξε.

Η Google χαιρέτησε την ψήφιση του βελτιωμένου νόμου σε σχέση με την αρχική πρόταση και είχε αντιδράσει έντονα όταν πρωτοπροτάθηκε, ισχυριζόμενη πως θα φέρει περιορισμό της ελεύθερης πρόσβασης στην πληροφορία και την καινοτομία online.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.099 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."