× Όλα Όσα Συμβαίνουν Σήμερα

4 βήματα για να βελτιώσετε την ασφάλειά σας

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1398 από akis
4 βήματα για να βελτιώσετε την ασφάλειά σας

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Τρίτη Φεβ 12, 2013 στην Κατηγορία IT Security
Παρακάτω ακολουθούν 4 απλά βήματα που σας προτείνουμε για να βελτιώσετε το επίπεδο ασφάλειας στον υπολογιστή σας και κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο.
1. Ας ξεκινήσουμε με το προφανές, θα πρέπει να έχετε το λειτουργικό σας σύστημα, τις εφαρμογές σας και το λογισμικό ασφάλειας ενημερωμένα καθημερινά.
2. Χρησιμοποιήστε μοναδικούς,μεγαλύτερους και ισχυρότερους κωδικούς πρόσβασης.
Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό σε διαφορετικές ιστοσελίδες. Αυτό είναι προφανώς μια κακή πρακτική. Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε κωδικό πρόσβασης που έχετε χρησιμοποιήσει σε άλλη ιστοσελίδα, να τον αλλάξετε. Ο κωδικός πρόσβασης για κάθε site πρέπει να είναι μοναδικός.
3. Ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (two factor authentication).
Όπου είναι δυνατό, χρησιμοποιείστε πιστοποίηση δύο παραγόντων. Αυτή τη μέθοδο μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για σύνδεση στο Google Apps, το LastPass, το WordPress, το Dropbox και αλλού, καθώς όλο και περισσότερες υπηρεσίες την υποστηρίζουν. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στο τηλέφωνό σας για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.
4. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφάλειας των λογαριασμών σας.
Πολλές online υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα η Google, δίνουν επιπλέον επιλογές ασφάλειας στους χρήστες. Ελέγξτε της διαθέσιμές επιλογές και ενεργοποιήστε τις για την προστασία τους λογαριασμού σας.
Η διατήρηση της ασφάλειας, είναι παρόμοια με τη διατήρηση της υγείας. Και τα δύο απαιτούν γνώση και δράση. Επίσης, ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτα υγιής ή απόλυτα ασφαλής. Παραμένετε πάντα ενημερωμένοι για τις απειλές που δημιουργούνται και για το πως μπορείτε να τις εξουδετερώσετε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.097 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."