× Όλα Όσα Συμβαίνουν Σήμερα

Ευάλωτο σε επιθέσεις το σύστημα ελέγχου πτήσεων

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #1343 από akis
Ευάλωτο σε επιθέσεις το σύστημα ελέγχου πτήσεων των ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Δευτέρα Ιαν 21, 2013 στην Κατηγορία IT Security
Η πολιτική αεροπορία των ΗΠΑ βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης του συστήματος ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.
Το σύστημα εναέριας μεταφοράς νέας γενιάς, NextGen, επιτρέπει τον εντοπισμό της θέσης και της πορείας των αεροσκαφών στον εναέριο χώρο με χρήση της τεχνολογίας GPS, αντικαθιστώντας τα παραδοσιακά ραντάρ.
Παρ’ όλα αυτά, χάκερς υποστηρίζουν ότι το σύστημα είναι ευάλωτο σε επιθέσεις: Έπειτα από μια σειρά περιστατικών πλαστογράφησης σήματος GPS, γεννιούνται σοβαρά ερωτήματα σχετικά με μελλοντικά προβλήματα ασφάλειας που θα μπορούσαν να προκύψουν.
‘Εάν κάποιος καταφέρει να προσθέσει 50 επιπλέον πτήσεις στην οθόνη ενός ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας, δεν θα υπάρχει πλέον κανένας έλεγχος και το σύστημα θα τεθεί σε κίνδυνο’ δήλωσε ο Brad Haines, καναδός σύμβουλος σε θέματα ασφάλειας.
‘Απαραίτητη κρίνεται η αναβάθμιση του NextGen, πριν αυτό τεθεί οριστικά σε λειτουργία, καθώς είναι εφικτή η προσομοίωση και αποστολή μη κρυπτογραφημένου σήματος GPS από φανταστικά αεροπλάνα’, σημειώνει στην δήλωσή του όπως μεταδόθηκε από το Slashdot.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.085 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."