× Όλα Όσα Συμβαίνουν Σήμερα

Υποχρεώνουν το RapidShare να ελέγχει τα αρχεία

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #126 από akis
Δικαστήριο υποχρεώνει το RapidShare να ελέγχει τα αρχεία που ανεβάζουν οι χρήστες






Το ανώτατο περιφερειακό δικαστήριο στο Αμβούργο, στην Γερμανία αποφάσισε ότι το RapidShare, η δημοφιλής υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων θα πρέπει να ελέγχει όλα τα είδη των αρχείων που ανεβαίνουν στους διακομιστές της.
Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει, ότι το RapidShare θα πρέπει να αναπτύξει και να εφαρμόσει ένα μηχανισμό ελέγχου και επισκόπισης των αρχείων που ανεβάζουν και διαμοιράζονται οι χρήστες της υπηρεσίας, με στόχο να μειωθεί η πειρατεία και να προστατευτεί η πνευματική ιδιοκτησία. Όπως είναι γνωστό, η δημοφιλής υπηρεσία file sharing είχε από μόνη της ξεκινήσει ένα πόλεμο ενάντια στους πειρατές, μειώνοντας σε ασυνήθιστα χαμηλό επίπεδο την ταχύτητα downloading. Η συγκεκριμένη απόφαση του δικαστηρίου, βγήκε αφότου κατέφυγαν στην δικαιοσύνη η εταιρεία GEMA και οι εκδοτικοί οίκοι De Gruyter και Campus και τώρα, το RapidShare είναι υποχρεωμένο να ελέγχει πολύ προσεκτικά τα είδη των αρχείων που ανεβάζουν οι χρήστες, ώστε να μην θίγονται τα συμφέροντα των παραπάνω εταιρειών. Το RapidShare δεν έχει καταλήξει αν θα ασκήσει έφεση.
"Φυσικά, θα κάνουμε λεπτομερή δήλωση μόλις έχουμε το πλήρες κείμενο. Ωστόσο, είμαι πεπεισμένη ότι οι συνεχείς και δοκιμασμένες ενέργειές μας κατά των παραβιάσεων δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας είναι ο σωστός τρόπος να προχωρήσουμε, και χαίρομαι που το Ανώτερο Περιφερειακό Δικαστήριο του Αμβούργου το επιβεβαιώνει από το δελτίο τύπου του. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν πρωτοπορούμε μόνο στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά είμαστε και πρωτοπόροι νομικά, όσο αφορά στην αποθήκευση δεδομένων στο σύννεφο" δήλωσε η CEO του RapidShare, Alexandra Zwingli.
Συνημμένα:
Last edit: 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν by akis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.098 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."