× Ένα δίκτυο υπολογιστών είναι ένα σύνολο από αυτόνομους ή μη αυτόνομους διασυνδεδεμένους υπολογιστές.

Τα δίκτυα φέρουν τους εξής χαρακτηρισμούς, που καθορίζουν και την κατηγορία τους :

Ανάλογα με το φυσικό μέσο διασύνδεσής τους χαρακτηρίζονται ως ενσύρματα ή ασύρματα.

Ανάλογα με τον τρόπο πρόσβασης σε αυτά χαρακτηρίζονται ως δημόσια ή ιδιωτικά δίκτυα.

Ανάλογα με την γεωγραφική κάλυψη του δικτύου χαρακτηρίζονται ως τοπικά (LAN και WLAN), μητροπολιτικά (MAN και WMAN), ευρείας κάλυψης (WAN και WWAN) και προσωπικά (PAN και WPAN).

Οι χαρακτηρισμοί με το πρόσθετο W ανταποκρίνονται στον ασύρματο (Wireless) τρόπο σύνδεσης.

Τι είναι η διαρροή DNS και γιατί πρέπει

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1389 από akis
Τι είναι η διαρροή DNS και γιατί πρέπει να με νοιάζει;

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Πέμπτη Φεβ 7, 2013 στην Κατηγορία IT Security
Όταν χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία για την ανωνυμία σας και την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής, είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι η κίνηση που προέρχεται από τον υπολογιστή σας να δρομολογείται μέσω του ανώνυμου δικτύου. Τυχόν διαρροές της υποκείμενης σύνδεσης, καθιστά πολύ εύκολο σε κάθε φορέα παρακολούθησης της κυκλοφορίας να είναι σε θέση να καταγράψει όλες σας τις δραστηριότητες.
Το DNS ή το σύστημα ονομάτων τομέων χρησιμοποιείται για να μεταφράζει τα ονόματα τομέων όπως το privacyinternational.org σε αριθμητικές διευθύνσεις IP π.χ. 123.123.123.123 οι οποίες απαιτούνται για τη δρομολόγηση πακέτων δεδομένων στο Διαδίκτυο. Κάθε φορά που ο υπολογιστής σας θα πρέπει να επικοινωνήσει με ένα διακομιστή στο Internet, όπως όταν εισαγάγετε μια διεύθυνση URL στο πρόγραμμα περιήγησης σας, ο υπολογιστής σας επικοινωνεί πρώτα με ένα διακομιστή DNS και ζητεί την διεύθυνση IP. Οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών Internet αναθέτουν στους πελάτες τους ένα διακομιστή DNS που ελέγχουν και χρησιμοποιούν για την καταγραφή των δραστηριοτήτων σας στο Internet.
Υπό ορισμένες συνθήκες, ακόμα και όταν είστε συνδεδεμένοι μέσω ενός ανώνυμου δικτύου το λειτουργικό σύστημα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους προεπιλεγμένους DNS servers, αντί των ανώνυμων διακομιστές DNS.
Οι διαρροές DNS είναι μια σημαντική απειλή για προστασία της ιδιωτικής ζωής και τα ανώνυμα δίκτυα μπορεί να να παρέχουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας, ενώ στην πραγματικότητα τα δεδομένα σας διαρρέουν.
Εάν ανησυχείτε σχετικά με τις διαρροές των DNS, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω ιστοσελίδα για να εξακριβώσετε αν υπάρχουν.
Πηγή: iguru.gr
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by akis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.115 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."