× Η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας - ΚΜΕ (αγγλικά: Central Processing Unit - CPU) είναι το κεντρικό εξάρτημα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, και συχνά αναφέρεται απλά ως επεξεργαστής. Η ΚΜΕ ελέγχει τη λειτουργία του υπολογιστή και εκτελεί τις λειτουργίες επεξεργασίας δεδομένων. Αν η ΚΜΕ αποτελείται από ένα μόνο ολοκληρωμένο κύκλωμα τότε ονομάζεται μικροεπεξεργαστής (microprocessor) ή μικροελεγκτής (microcontroller).

H AMD σκοπεύει να πιέσει την Intel

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #816 από akis
H AMD σκοπεύει να πιέσει την Intel με τους επερχόμενους Trinity APUs!

Πηγή: TechNewz.gr
Oι τιμές στις οποίες θα πωλούνται οι επερχόμενοι επεξεργαστές της ΑΜD, Trinity, διέρρευσαν πρόσφατα στο διαδίκτυο και όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας παρακάτω, η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και κυρίως ανταγωνιστική.

Συγκεκριμένα, και με δεδομένο πως αυτή τη στιγμή η χαμηλότερη τιμή ενός επεξεργαστή Core i3 Ivy Bridge δεν είναι ιδιαίτερα κάτω από τα 130 δολλάρια, φαίνεται πως η τιμή του κορυφαίου τετραπύρηνου (3.8GHz) επεξεργαστή της σειράς "Α", Trinity A10, θα είναι 131.45 δολλάρια.

Οι τιμές των υπολοίπων μοντέλων, όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα που ακολουθεί παρακάτω, θα ξεκινούν από τα 59.60 δολλάρια και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε να δούμε εάν η Intel θα αντιδράσει ανακοινώνοντας κάποια περικοπή τιμών στους δικούς της επεξεργαστές.


Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.151 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."