× Η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας - ΚΜΕ (αγγλικά: Central Processing Unit - CPU) είναι το κεντρικό εξάρτημα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, και συχνά αναφέρεται απλά ως επεξεργαστής. Η ΚΜΕ ελέγχει τη λειτουργία του υπολογιστή και εκτελεί τις λειτουργίες επεξεργασίας δεδομένων. Αν η ΚΜΕ αποτελείται από ένα μόνο ολοκληρωμένο κύκλωμα τότε ονομάζεται μικροεπεξεργαστής (microprocessor) ή μικροελεγκτής (microcontroller).

Intel Ivy Bridge, Νέα chips διπλού πυρήνα και Ultr

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #524 από akis
Intel Ivy Bridge, Νέα chips διπλού πυρήνα και Ultra Low Voltage





Πηγή: TechBlog.gr
Μετά την παρουσίαση των πιο ισχυρών εκπροσώπων της τρίτης γενιάς των επεξεργαστών της οικογένειας Ivy Bridge της Intel, σειρά έχουν και οι λιγότερο ισχυροί και πιο προσιτοί να κάνουν την επίσημη εμφάνισή τους. Έτσι, η Intel ανακοίνωσε τους επεξεργαστές διπλού πυρήνα και Ultra Low Voltage, οι οποίοι προορίζονται για laptops λεπτού προφίλ.

Αναμένονται τέσσερα 17W ULV chips από τα 2GHz Core i7-3667U και τέσσερα standard voltage 35W chips, από τα 2.9GHz μέχρι τα 3.6GHz. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες λένε ότι οι Core i3 δεν θα πάρουν το update σε Ivy Bridge ακόμα, αλλά αυτό θα γίνει αργότερα, ενώ οι Celeron θα διατηρήσουν την τεχνολογία Sandy Bridge.

Η Intel ανακοίνωσε ότι περίπου 110 μοντέλα ultrabooks ετοιμάζονται να κάνουν την εμφάνισή τους με τα νέα chips, με τα 30 από αυτά να έχουν εξοπλιστεί με τεχνολογία αφής στην οθόνη τους και τα 10 να έχουν αναδιπλούμενο σχεδιασμό, όπως το Dell XPS 12. Με την παρουσίαση των νέων επεξεργαστών θα πρέπει να αναμένουμε και πτώση τιμών στα επερχόμενα ultabooks. Καιρός ήταν!

Παράλληλα, η Intel έκανε μια ανανέωση στις προϋποθέσεις που πρέπει να καλύπτονται προκειμένου να ορίζεται ένα νέο μοντέλο ως ultrabook. Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά αυτά είναι τα ακόλουθα:
- Πάχος μικρότερο από 18 mm εάν η οθόνη είναι μικρότερη από τις 14 ίντσες
- Πάχος μικρότερο από 21 mm εάν η οθόνη είναι από 14 ίντσες και πάνω
- Έναρξη λειτουργίας σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα
- Τουλάχιστον 5 ώρες αυτονομία
- Ταχεία φόρτωση και εκτέλεση εφαρμογών
- Θύρα USB 3.0 ή Thunderbolt
- Intel Identity Protection και Intel Anti Theft
- Επεξεργαστής Intel Core
- Προαιρετική χρήση τεχνολογίας αφής, WiDi, Smart Connect, GPS, accelerometer, proximity sensor και ambient light sensor.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.137 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."