× Η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας - ΚΜΕ (αγγλικά: Central Processing Unit - CPU) είναι το κεντρικό εξάρτημα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, και συχνά αναφέρεται απλά ως επεξεργαστής. Η ΚΜΕ ελέγχει τη λειτουργία του υπολογιστή και εκτελεί τις λειτουργίες επεξεργασίας δεδομένων. Αν η ΚΜΕ αποτελείται από ένα μόνο ολοκληρωμένο κύκλωμα τότε ονομάζεται μικροεπεξεργαστής (microprocessor) ή μικροελεγκτής (microcontroller).

Η Intel ανάπτυξη επεξεργαστών στα 7nm και 5nm

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #418 από johnmadas
Η Intel εργάζεται ήδη πάνω στην ανάπτυξη επεξεργαστών στα 7nm και 5nm

Πηγή: Ghz.gr
Σύμφωνα με τον Paul Otellini, Chief Executive της Intel, η εταιρεία έχει ξεκινήσει να εργάζεται πάνω στις κατασκευαστικές μεθόδους των 7nm και 5nm όσο αφορά στους επεξεργαστές.
Στα σχέδια της εταιρείας αυτή την περίοδο περιλαμβάνεται ο εξοπλισμός των γραμμών παραγωγής στα εργοστάσια της εταιρείας (Oregon, Arizona και Ireland) ώστε να έχουν την δυνατότητα να παράγουν chips στα 14nm. "Η έρευνα και η ανάπτυξη μας πάνε πολύ μακριά, μιλάω για 10 χρόνια από τώρα" είπε ο κος. Otellini. Η εταιρεία θα παρουσιάσει επεξεργαστές των 10nm από το 2015 και μετά. .










Την περίοδο 2013-2014 πάντως αναμένουμε τους πρώτους επεξεργαστές που θα κατασκευάζονται σε κλίμακα 14nm! Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

MaDTeCH
Forum τεχνολογίας - Κατασκευή ιστοσελίδων - Web Services - Web Design - Αναβαθμίσεις - Service H/Y & Δικτύων.
Supported by www.madtech.gr
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.120 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."