× Η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας - ΚΜΕ (αγγλικά: Central Processing Unit - CPU) είναι το κεντρικό εξάρτημα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, και συχνά αναφέρεται απλά ως επεξεργαστής. Η ΚΜΕ ελέγχει τη λειτουργία του υπολογιστή και εκτελεί τις λειτουργίες επεξεργασίας δεδομένων. Αν η ΚΜΕ αποτελείται από ένα μόνο ολοκληρωμένο κύκλωμα τότε ονομάζεται μικροεπεξεργαστής (microprocessor) ή μικροελεγκτής (microcontroller).

Μέσα στο Μάϊο θα παρουσιαστούν οι πρώτες mobileAMD

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #388 από akis
Μέσα στο Μάϊο θα παρουσιαστούν οι πρώτες mobile AMD Trinity APUs. Τον Αύγουστο περιμένουμε τις desktop εκδόσεις





Πηγή: Ghz.gr
Επιβεβαιώθηκε, ότι οι AMD Trinity APUs, που θα διαδεχτούν τις LIano που κυκλοφορούν σήμερα, άρχισαν να παραδίδονται σε κατασκευαστές και εταιρείες στα μέσα Απριλίου, ενώ επίσημα θα κυκλοφορήσουν στα μέσα Μαϊου.
Αυτό ισχύει για τις mobile εκδόσεις των Trinity APUs πάντως και όχι τις εκδόσεις desktop που προορίζονται να κυκλοφορήσουν τον ερχόμενο Αύγουστο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η αρχιτεκτονική Piledriver που θα διαδεχτεί εκείνη των Bulldozer modules προσφέρει 25% αύξηση στην απόδοση και σχεδόν 50% αύξηση στην απόδοση στα γραφικά σε σχέση με την σημερινή γενιά APUs που έχει την κωδική ονομασία "LIano". Οι Trinity APUs θα κοστίζουν λιγότερο από τους αντίστοιχης επεξεργαστικής ισχύος Ivy Bridge επεξεργαστές της Intel που προορίζονται για χρήση σε notebooks και ultrabooks.
Όσο αφορά στις desktop Trinity APUs, η AMD αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο τις A10-5800K, A10-5700, A8-5600K και A8-5500 ενώ επίσης αναμένεται μοντέλα των σειρών "Weatherford" (A6-Series) και "Richland" (A4-Series). Όλες οι παραπάνω APUs θα κατασκευαστούν από την GlobalFoundries σε κλίμακα ολοκλήρωσης 32nm.
Τον Ιούνιο, η AMD αναμένεται επίσης να παρουσιάσει τις χαμηλής κατανάλωσης entry-level APUs των σειρών C και E που συμπεριλαμβάνουν τα μοντέλα E2-1800 (1.7GHz, 18W) και E1-1200 (1.4GHz). Στο τρίτο τρίμηνο αναμένουμε επίσης τρεις νέους επεξεργαστές της σειράς FX (αρχιτεκτονική Bulldozer), τους FX-8350, FX-6300 και FX-4320.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.098 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."