× Η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας - ΚΜΕ (αγγλικά: Central Processing Unit - CPU) είναι το κεντρικό εξάρτημα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, και συχνά αναφέρεται απλά ως επεξεργαστής. Η ΚΜΕ ελέγχει τη λειτουργία του υπολογιστή και εκτελεί τις λειτουργίες επεξεργασίας δεδομένων. Αν η ΚΜΕ αποτελείται από ένα μόνο ολοκληρωμένο κύκλωμα τότε ονομάζεται μικροεπεξεργαστής (microprocessor) ή μικροελεγκτής (microcontroller).

Οι AMD Trinity APUs είναι 29% ισχυρότερες

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #235 από akis
Οι AMD Trinity APUs είναι 29% ισχυρότερες στον τομέα του επεξεργαστή και 56% ταχύτερες στα γραφικά από τις LIano!





Πηγή: Ghz.gr
Σύμφωνα με ένα marketing powerpoint slide που διέρρευσε, μαθαίνουμε ορισμένα νέα στοιχεία για την επερχόμενη γενιά APU της AMD που για την ώρα έχει την κωδική ονομασία "Trinity".
Σύμφωνα με το slide που διέρρευσε, οι νέες APUs (Accelerated Processing Units) της εταιρείας θα προσφέρουν 29% υψηλότερη απόδοση στον τομέα "productivity" (ερμηνεύεται ως CPU performance) και κατά 56% υψηλότερη απόδοση στον τομέα "visual" (ερμηνεύεται ως GPU performance) σε σχέση με τις υπάρχουσες APUs στην αγορά που έχουν την κωδική ονομασία LIano (π.χ AMD A8-3850).

Εκτός από τα παραπάνω, οι νέες APUs Trinity θα είναι βελτιστοποιημένες για το λειτουργικό σύστημα Windows 8, και φημολογείται ότι θα υποστηρίζουν DirectX 11.1 και θα ενσωματώνουν τα σετ εντολών SSE4.2, AES-NI, AVX. Ξέρουμε επίσης ότι θα κάνουν χρήση και της τεχνολογίας αυτόματου υπερχρονισμού τρίτης γενιάς, TurboCore 3.0. Όσο αφορά στα chips που θα κυκλοφορήσουν για την αγορά των φορητών υπολογιστών, φημολογείται ότι οι νέες APUs με την κωδική ονομασία Trinity, είναι σχεδιασμένες για να προσφέρουν 12 ώρες αυτονομία μπαταρίας! Αναμένουμε την νέα σειρά APUs της AMD, πριν τον ερχόμενο Ιούλιο.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.104 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."