× Η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας - ΚΜΕ (αγγλικά: Central Processing Unit - CPU) είναι το κεντρικό εξάρτημα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, και συχνά αναφέρεται απλά ως επεξεργαστής. Η ΚΜΕ ελέγχει τη λειτουργία του υπολογιστή και εκτελεί τις λειτουργίες επεξεργασίας δεδομένων. Αν η ΚΜΕ αποτελείται από ένα μόνο ολοκληρωμένο κύκλωμα τότε ονομάζεται μικροεπεξεργαστής (microprocessor) ή μικροελεγκτής (microcontroller).

Η Samsung προσλαμβάνει μηχανικούς επεξεργαστών!!!

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #230 από akis
Η Samsung προσλαμβάνει μηχανικούς επεξεργαστών για servers για να ανταγωνιστεί τις Intel και AMD





Πηγή: Ghz.gr
H Samsung Electronics αθόρυβα άρχισε να προσλαμβάνει διάφορους μηχανικούς και σχεδιαστές μικροεπεξεργαστών από την Advanced Micro Devices, σύμφωνα με το Forbes, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τοποθετήσεις και διαρροές και σε κοινωνικά δίκτυα.
Η Samsung Electronics, που πάνω από όλα αποτελεί και μία μεγάλη εταιρεία ημιαγωγών, εργάζεται πάνω σε server-class επεξεργαστές με βάση την αρχιτεκτονική ARM για να ανταγωνιστεί σε μία αγορά που κυριαρχούν οι επεξεργαστές Xeon της Intel και οι Opteron της AMD.
O Patrick Patla, μέχρι πρόσφατα αντιπρόεδρος της AMD και γενικός διευθυντής της μονάδας επεξεργαστών AMD Opteron εκτελεί χρέη αντιπροέδρου της Samsung Electronics στο Austin του Texas, εκεί που βρίσκεται και η έδρα της AMD. Ο κ. Patla δεν είναι ο μόνος υπάλληλος της AMD που πέρασε στο στρατόπεδο της Samsung Electronics σύμφωνα με υπάλληλους της Advanced Micro Devices. Ο Rory Read, ο νέος CEO της AMD έχει αλλάξει πολλά πράγματα στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, και επόμενο ήταν ορισμένοι να βρουν στέγη αλλού. Η Samsung φαίνεται να έχει προσλάβει και άλλους σχεδιαστές και μηχανικούς chip σε μια προσπάθεια να κατασκευάσει επεξεργαστές server που βασίζονται στην αρχιτεκτονική ARM για να ανταγωνιστεί τα chip x86-64 των Intel και AMD. Οι λιγοστές πληροφορίες μέχρι στιγμής κάνουν λόγο για επεξεργαστές πολύ υψηλής ενεργειακής απόδοσης (και χαμηλής κατανάλωσης). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung δεν έχει εμπειρία στην ανάπτυξη server-class συστημάτων και είναι πιθανό να αργήσουμε να δούμε τα τελικά προϊόντα, αλλά η αρχή έγινε ήδη.





Η Samsung Electronics πάντως δεν είναι η μοναδική εταιρεία που εργάζεται πάνω σε server SoC (System-On-Chip) που βασίζονται στην αρχιτεκτονική ARM Cortex-A15 αλλά και άλλες εταιρείες όπως οι Applied Micro, Calxeda, Marvell, Nvidia αλλά και άλλες. Φαίνεται πως εταιρείες που παραδοσιακά κατασκεύαζαν τσιπ για διαφορετικές αγορές, ότι θα συγκρουστούν σε... όλες τελικά. Ποιος θα επικρατήσει, παραμένει άγνωστο. Ο πόλεμος άλλωστε μόλις άρχισε.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.151 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."