× Η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας - ΚΜΕ (αγγλικά: Central Processing Unit - CPU) είναι το κεντρικό εξάρτημα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, και συχνά αναφέρεται απλά ως επεξεργαστής. Η ΚΜΕ ελέγχει τη λειτουργία του υπολογιστή και εκτελεί τις λειτουργίες επεξεργασίας δεδομένων. Αν η ΚΜΕ αποτελείται από ένα μόνο ολοκληρωμένο κύκλωμα τότε ονομάζεται μικροεπεξεργαστής (microprocessor) ή μικροελεγκτής (microcontroller).

Νέος Intel Atom 4 φορές ταχύτερος (;)

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν - 12 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #165 από akis
Νέος Intel Atom 4 φορές ταχύτερος





Πηγή: tech-world.gr
Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, η Intel ετοιμάζει για το 2013 έναν Atom για φορητούς υπολογιστές, ο οποίος θα συνδυάζει τη μεγάλη επεξεργαστική ισχύ με τα εντυπωσιακά γραφικά επιπέδου Ivy Bridge.

Ο νέος Atom λέγεται ότι θα διαθέτει έως και τέσσερις πυρήνες ενώ η κωδική του ονομασία θα είναι Valley View. Θα υποστηρίζει έως 8GB μνήμη RAM, USB 3.0, ενώ οι επιδόσεις του στα γραφικά θα είναι τέσσερις φορές καλύτερες σε σχέση με τους προηγούμενους Atom! Δυστυχώς όμως αναμένεται να παρουσιαστεί σε ένα χρόνο περίπου από τώρα.

Οι παραπάνω πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα από την Intel, οπότε δε μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το συγκεκριμένο System-on-Chip (SoC). Ίσως να μην υπάρχει καν χώρος για επεξεργαστές Atom στο προσεχές μέλλον, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα netbooks αρχίζουν να ανήκουν στο παρελθόν σιγά-σιγά και ανατέλλει η εποχή των Ultrabooks με επεξεργαστές Core ix. Μέσα στους επόμενους μήνες όμως θα μάθουμε αν ο εν λόγω Atom θα βγει στην αγορά ή αν πρόκειται απλά για φήμες.
Συνημμένα:
Last edit: 12 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν by akis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.105 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."