× Η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας - ΚΜΕ (αγγλικά: Central Processing Unit - CPU) είναι το κεντρικό εξάρτημα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, και συχνά αναφέρεται απλά ως επεξεργαστής. Η ΚΜΕ ελέγχει τη λειτουργία του υπολογιστή και εκτελεί τις λειτουργίες επεξεργασίας δεδομένων. Αν η ΚΜΕ αποτελείται από ένα μόνο ολοκληρωμένο κύκλωμα τότε ονομάζεται μικροεπεξεργαστής (microprocessor) ή μικροελεγκτής (microcontroller).

Η AMD ετοιμάζει επεξεργαστή που θα τρέχει στα 5GHz

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Ημέρες πριν #1526 από akis
Η AMD ετοιμάζει επεξεργαστή που θα τρέχει στα 5GHz!

Πηγή: TechNewz.gr
Σύμφωνα με τελευταίες φήμες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας η AMD είναι έτοιμη να ξαναμπεί στο πόλεμο των επεξεργαστών.

Συγκεκριμένα υπάρχει η φήμες ότι η AMD ετοιμάζει έναν νέο επεξεργαστή της σειράς FX με το κωδικό όνομα Centurion.

Ο Centurion λέγεται ότι θα έχει επιδόσεις πέρα από κάθε φαντασία και θα φτάνει τα 5GHz, αν οι φήμες αληθεύουν τότε ο Centurion όχι μόνο θα είναι ο γρηγορότερος επεξεργαστής της AMD αφού μέχρι τώρα έχει βγάλει επεξεργαστή που φτάνει τα 4.2 GHz (AMD FX-8350) αλλά θα είναι και πολύ ταχύτερος από τον i7 της Intel που τρέχει στα 3.9 GHz.

Οι φήμες λένε ότι ο Centurion θα είναι η απάντηση στους επεξεργαστές Haswell που ετοιμάζει η Intel και ότι θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό κομματιών με κόστος περίπου τα 795 δολάρια.
Αναρτήθηκε από Technewz GR στις 11:19 π.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!
Μοιραστείτε το στο Twitter
Μοιραστείτε το στο Facebook

Ετικέτες AMD, Hardware

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.085 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."