× Η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας - ΚΜΕ (αγγλικά: Central Processing Unit - CPU) είναι το κεντρικό εξάρτημα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, και συχνά αναφέρεται απλά ως επεξεργαστής. Η ΚΜΕ ελέγχει τη λειτουργία του υπολογιστή και εκτελεί τις λειτουργίες επεξεργασίας δεδομένων. Αν η ΚΜΕ αποτελείται από ένα μόνο ολοκληρωμένο κύκλωμα τότε ονομάζεται μικροεπεξεργαστής (microprocessor) ή μικροελεγκτής (microcontroller).

Νέος επεξεργαστής για Ultrabooks από την Ιntel

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #1314 από akis
Νέος επεξεργαστής για Ultrabooks από την Ιntel

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Πέμπτη Ιαν 10, 2013 στην Κατηγορία Γενικά
Η Intel ανακοίνωσε την διάθεση ενός νέου επεξεργαστή χαμηλής κατανάλωσης ειδικά σχεδιασμένο για Ultrabooks. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα νέα Ultrabooks θα διαθέτουν οθόνη αφής και θα κοστίζουν μόλις 599$, μέχρι το τέλος του έτους.
Ο επεξεργαστής, του οποίου η κατανάλωση περιορίζεται μόλις στα 7 Watts, καθιστά εφικτή την κατασκευή υπολογιστών με λεπτότερο και ελαφρύτερο design, καθώς και μεγαλύτερη αυτονομία.
Με αυτόν τον τρόπο η Intel, επιχειρεί δυναμική επανείσοδο στην αγορά των υπολογιστών, έπειτα από την μείωση που παρατηρήθηκε στις πωλήσεις των Ultrabook λόγω αυξημένης τιμολόγησης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.111 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."