× Η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας - ΚΜΕ (αγγλικά: Central Processing Unit - CPU) είναι το κεντρικό εξάρτημα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, και συχνά αναφέρεται απλά ως επεξεργαστής. Η ΚΜΕ ελέγχει τη λειτουργία του υπολογιστή και εκτελεί τις λειτουργίες επεξεργασίας δεδομένων. Αν η ΚΜΕ αποτελείται από ένα μόνο ολοκληρωμένο κύκλωμα τότε ονομάζεται μικροεπεξεργαστής (microprocessor) ή μικροελεγκτής (microcontroller).

L4 cache θα ενσωματώνουν τα chips αρχιτεκτονικής I

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #130 από akis
L4 cache θα ενσωματώνουν τα chips αρχιτεκτονικής Intel Haswell





Η αρχιτεκτονική με την κωδική ονομασία Haswell που θα διαδεχτεί εκείνη των επερχόμενων επεξεργαστών Ivy Bridge, θα περιλαμβάνει ένα νέο είδος cache, τέταρτου επίπεδου.
Η L4 (Level 4) cache (λανθάνουσα μνήμη τέταρτου επίπεδου) θα χρησιμοποιείται από την ενσωματωμένη iGPU. Φαίνεται πως η Intel, δεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τεχνολογίες δανεισμένες από τους άλλους δύο κατασκευαστές γραφικών (AMD ή Nvidia), κάτι που βεβαίως θα την υποχρέωνε σε σχετική αδειοδότηση, και έτσι προσπαθεί να βρει νέους τρόπους να αυξήσει την απόδοση του ενσωματωμένου υποσυστήματος γραφικών στα νέα της chip εφευρίσκοντας νέες τεχνικές. Η νέα L4 cache δεν θα περιλαμβάνεται στο εσωτερικό του die του Multi-Chip Module (MCM) αρχιτεκτονικής Haswell, αλλά θα διαθέτει το δικό της ξεχωριστό die στην συσκευασία.

Η L4 cache ουσιαστικά θα χρησιμοποιείταιαπό την iGPU (Integrated GPU), δηλαδή το κύκλωμα γραφικών, ως γρήγορη μνήμη χοντρικά, με στόχο να μην επιβαρύνεται η κεντρική μνήμη του συστήματος με τον ρόλο της της μνήμης του υποσυστήματος γραφικών (frame buffer) όπως γίνεται στις μέρες μας, είτε κατά μέρος ή ακόμα και ολοκληρωτικά.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.102 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."