× Η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας - ΚΜΕ (αγγλικά: Central Processing Unit - CPU) είναι το κεντρικό εξάρτημα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, και συχνά αναφέρεται απλά ως επεξεργαστής. Η ΚΜΕ ελέγχει τη λειτουργία του υπολογιστή και εκτελεί τις λειτουργίες επεξεργασίας δεδομένων. Αν η ΚΜΕ αποτελείται από ένα μόνο ολοκληρωμένο κύκλωμα τότε ονομάζεται μικροεπεξεργαστής (microprocessor) ή μικροελεγκτής (microcontroller).

AMD Z60 APU: Ο νέος επεξεργαστής της εταιρείας

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #1039 από akis
AMD Z60 APU: Ο νέος επεξεργαστής της εταιρείας για Windows 8


Πηγή: TechNewz.gr
Ακριβώς πάνω στην ώρα για την άφιξη των Windows 8, ο νέος επεξεργαστής Z60 APU από την AMD μπάινει σε μια αγορά που πρωτύτερα η εταιρία δεν κάλυπτε: τις ταμπλέτες Windows που είναι ελαφριές και λεπτές, αλλά με καλές επιδόσεις στα γραφικά.




Λέγοντας 'καλές' εννοούμε αρκετά γρήγορα γραφικά ώστε να παίζετε τα καινούργια παιχνίδια σε υψηλό ρυθμό ανανέωσης της οθόνης (πάνω από 30FPS).

Η AMD δημοσιοποίησε τις προδιαγραφές του AMD Z60 APU, και είναι με δύο πυρήνες CPU (1GHz, 1MB cache), μαζί με μονάδα γραφικών Radeon HD 6250 (με 80 πυρήνες, για να συγκρίνετε με άλλα προιόντα AMD). Η μονάδα έχει 4,5W TDP, που σημαίνει πως καταναλώνει πολύ περισσότερη ενέργεια από τον ανταγωνιστή της Intel που είναι στα 1,7W TDP, αλλά που έχει πολύ μικρότερες επιδόσεις στα γραφικά.



Σε σύγκριση με τις ταμπλέτες με επεξεργαστές ARM , η AMD τους ξεπερνάει όλους με υψηλότερο κόστος στην κατανάλωση ενέργειας. Αλλά αυτή είναι η καλύτερη επίδοση γραφικών που θα βρείτε σε αυτή την μορφή συσκευών σήμερα.

Φυσικά η ερώτηση είναι ποιός θα το αγοράσει. Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε ποιά αγορά θα καλύψει ο επεξεργαστής καθώς οι περισσότεροι χρήστες ταμπλετών έχουν συνηθίσει σε περιορισμένες επιδόσεις επεξεργαστών και γραφικών, και το πιο πιθανό είναι πως οι εφαρμογές Metro θα προσαρμοστούν στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή. Αλλά αυτό σημαίνει πως η AMD προσελκύσει πελάτες από την κατηγορία ταμπλετών Windows Pro όπου η κατανάλωση είναι σημαντικά μικρότερη από αυτή του iCore 5.

Στο τέλος, η αγορά θα αποφασίσει, αλλά η AMD πιστεύει πως η προσέγγιση της είναι σωστή μακροπρόθεσμα και πως υπάρχει η ευκαιρία για την εταιρία με το Windows 8.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.144 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."