× Η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας - ΚΜΕ (αγγλικά: Central Processing Unit - CPU) είναι το κεντρικό εξάρτημα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, και συχνά αναφέρεται απλά ως επεξεργαστής. Η ΚΜΕ ελέγχει τη λειτουργία του υπολογιστή και εκτελεί τις λειτουργίες επεξεργασίας δεδομένων. Αν η ΚΜΕ αποτελείται από ένα μόνο ολοκληρωμένο κύκλωμα τότε ονομάζεται μικροεπεξεργαστής (microprocessor) ή μικροελεγκτής (microcontroller).

Η Qualcomm είναι ο κυρίαρχος στους φορητούς

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #1029 από maxi
Η Qualcomm είναι ο κυρίαρχος στους φορητούς επεξεργαστές!

Πηγή: TechNewz.gr
Η Intel τους τελευταίους μήνες έχει καταφέρει για πρώτη φορά να μπει στην αγορά επεξεργαστών για φορητές συσκευές με τον Atom x86 Medfield που πλέον χρησιμοποιείται σε ορισμένες συσκευές της Motorola όπως το Razr i.

Το μερίδιο της ακόμη ωστόσο είναι μόλις στο 0.2% και σίγουρα δεν είναι αντάξιο του ονόματος της Intel.Από την άλλη η Qualcomm εμφανίζεται ως ο μεγαλύτερος παίχτης στην αγορά με το 48% των κερδών από τις πωλήσεις φορητών επεξεργαστών να πηγαίνουν σε αυτή.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει η επιτυχία του διπύρηνου Snapdragon S4 που αναμένεται να έχει και συνέχεια μέσω του σχετικά καινούργιου τετραπύρηνου Snapdragon S4 που χρησιμοποιείται θα χρησιμοποιηθεί στα περισσότερα νέα high-end κινητά.

MaDTeCH
Forum τεχνολογίας - Κατασκευή ιστοσελίδων - Web Services - Web Design - Αναβαθμίσεις - Service H/Y & Δικτύων.
Supported by www.madtech.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.319 δευτερόλεπτα
primi sui motori con e-max.it

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "To protect our users from spam and other malicious activity, this account is temporarily locked. Please log in to https://twitter.com to unlock your account."