× Ως ασύρματο δίκτυο χαρακτηρίζεται το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο, συνήθως τηλεφωνικό ή δίκτυο υπολογιστών, το οποίο χρησιμοποιεί, ραδιοκύματα ως φορείς πληροφορίας. Τα δεδομένα μεταφέρονται μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, με συχνότητα φέροντος η οποία εξαρτάται κάθε φορά από τον ρυθμό μετάδοσης δεδομένων που απαιτείται να υποστηρίζει το δίκτυο. Η ασύρματη επικοινωνία, σε αντίθεση με την ενσύρματη, δεν χρησιμοποιεί ως μέσο μετάδοσης κάποιον τύπο καλωδίου. Σε παλαιότερες εποχές τα τηλεφωνικά δίκτυα ήταν αναλογικά, αλλά σήμερα όλα τα ασύρματα δίκτυα βασίζονται σε ψηφιακή τεχνολογία και, επομένως, κατά μία έννοια, είναι ουσιαστικώς δίκτυα υπολογιστών.
Στα ασύρματα δίκτυα εντάσσονται τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, οι δορυφορικές επικοινωνίες, τα ασύρματα δίκτυα ευρείας περιοχής (WWAN), τα ασύρματα μητροπολιτικά δίκτυα (WMAN), τα ασύρματα τοπικά δίκτυα (WLAN) και τα ασύρματα προσωπικά δίκτυα (WPAN). Τα τέσσερα τελευταία εξετάζονται σε αυτό το άρθρο. Η τηλεόραση και το ραδιόφωνο, αν και ως τηλεπικοινωνιακά μέσα είναι εκ φύσεως ασύρματα στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν συμπεριλαμβάνονται στα ασύρματα δίκτυα, καθώς η μετάδοση γίνεται προς πάσα κατεύθυνση χωρίς να υπάρχει κάποιο δομημένο «δίκτυο» τηλεπικοινωνιακών κόμβων (συσκευών) με τη συνήθη έννοια. Επιπλέον, τα μεταφερόμενα δεδομένα συνήθως είναι αναλογικά και, επομένως, δεν μπορούν να θεωρηθούν δίκτυα υπολογιστών.

Πως σας φαίνεται η ταχύτητα 100 Gb/s μέσω WiFi;

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #432 από johnmadas
Πως σας φαίνεται η ταχύτητα μετάδοσης 100 Gb/s μέσω WiFi;

Πηγή: away.gr
Ένα από τα μειονεκτήματα των δικτύων WiFi είναι τα όρια στην ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, τα οποία δεν πλησιάζουν τις ταχύτητες που μπορούν να επιτευχθούν αν κάποιος επιλέξει να χρησιμοποιήσει ενσύρματη επικοινωνία μεταξύ δύο συσκευών. Μπορεί ο τίτλος του άρθρου να μας εκπλήσσει, όμως δεν αποτελεί επιστημονική φαντασία. Όχι τουλάχιστον πια. Ο λόγος είναι πως ερευνητές από την Ιαπωνία κατάφεραν, χρησιμοποιώντας μία νέα τεχνολογία για να μεταφέρουν δεδομένα μέσω WiFi με ταχύτητα 3 Gb/s. Θεωρητικά, με το Terahertz WiFi, όπως ονομάζεται η τεχνολογία αυτή, μπορούμε να επιτύχουμε ταχύτητες που αγγίζουν τα 100 Gb/s.


Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τη μπάντα “T-ray”, μία περιοχή του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος που δεν χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα. Η μπάντα αυτή βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές που ανήκουν τα μικροκύμματα και η απώτερη υπέρυθρη ακτινοβολία. Παρά το όνομα της, η μπάντα αφορά συχνότητες από τα 300 gigahertz μέχρι τα 3 terrahertz και μέχρι πρόσφατα δεν ήταν συμφέρουσα η χρήση αυτής της τεχνολογίας για διάφορους λόγους.

Το Terahertz WiFi θα λειτουργεί μάλλον σε αποστάσεις μέχρι 10 m, όμως θεωρητικά μπορεί να επιτρέπει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μέχρι και 100 Gb/s, σχεδόν 15 φορές περισσότερο από το θεωρητικά μέγιστο όριο του προτύπου που αναπτύσσεται αυτήν την περίοδο, δηλαδή του 802.11ac WiFi.

MaDTeCH
Forum τεχνολογίας - Κατασκευή ιστοσελίδων - Web Services - Web Design - Αναβαθμίσεις - Service H/Y & Δικτύων.
Supported by www.madtech.gr
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.391 δευτερόλεπτα
primi sui motori con e-max.it

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "To protect our users from spam and other malicious activity, this account is temporarily locked. Please log in to https://twitter.com to unlock your account."