iOS App Store, Βρίσκει και αντιμετωπίζει malware

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #626 από akis
iOS App Store, Βρίσκει και ευτυχώς αντιμετωπίζει το πρώτο malware



Πηγή: TechBlog.gr
Μέχρι σήμερα, η κραταιά αντίληψη για τους φίλους της Apple ήταν ότι η χρήση των δημιουργιών από το Cupertino τους άφηνε με το κεφάλι ήσυχο γύρω από ζητήματα ασφαλείας όπως είναι το malware. Όσο αυξάνονται οι φίλοι της Apple, άλλο τόσο αυξάνονται και οι κίνδυνοι, όπως φάνηκε από την ανακάλυψη του πρώτου malware στο App Store.

Εκεί που γινόταν ντόρος αναφορικά με ορισμένα bugs στο App Store που έκανε δυσλειτουργικά τα updates εφαρμογών, οι άνθρωποι της Kaspesky ανακάλυψαν ένα malware, το οποίο συνόδευε τη ρωσική εφαρμογή «Find and Call», ένα trojan τόσο στην iOS έκδοση όσο και στην Android. To trojan έκλεβε τη λίστα των επαφών του χρήστη και έστελνε από έναν απομακρυσμένο server μπόλικο spam σε όλους. Μέχρι και τα δεδομένα από το GPS μπορούσε να κλέψει το trojan, άρα θεωρείται πολύ επικίνδυνο.

Η εφαρμογή κατέβηκε αμέσως από το App Store και το Google Play, ενώ φαίνεται να επηρεάζει τους Ρώσους χρήστες κυρίως. Για καλό και για κακό, να είστε πάντοτε υποψιασμένοι για τα δικαιώματα που παραχωρείτε στις εφαρμογές που κατεβάζετε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.089 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."