iOS Jailbreak: Πολύ σκληρό για να πεθάνει!

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1302 από akis
iOS Jailbreak: Πολύ σκληρό για να πεθάνει!

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Δευτέρα Ιαν 7, 2013 στην Κατηγορία Γενικά
Έχουν περάσει περίπου 5 μήνες από την κυκλοφορία της τελευταία έκδοσης του iOS, ωστόσο αυτή είναι ακόμα αλώβητη στο iPhone 5, μιας και δεν υπάρχει ακόμα το Untethered Jailbreak, το οποίο θα επιτρέψει στους χρήστες να εγκαταστήσουν οποιαδήποτε εφαρμογή ή tweak θελήσουν.
Αυτό οφείλεται κυρίως στις αυξανόμενες προσπάθειες της εταιρείας για την καταπολέμηση του. Νέες τεχνικές και αλγόριθμοι ασφαλείας, καθώς και συνεχής βελτίωση του κώδικα, κάνουν ολοένα και δυσκολότερο το ξεκλείδωμά του. Ωστόσο, ο χρυσός κανόνας του hacking ισχύει και εδώ. Ότι κλειδώνει, ξεκλειδώνει. Ο Planetbeing, γνωστός για την συμβολή του στην jailbreak σκηνή αναφέρει πως το δικό του iPhone 5 έχει γίνει jailbroken, και μάλιστα με untethered τρόπο, ωστόσο η άμεση κυκλοφορία του δεν είναι πιθανή για μερικούς λόγους.
Αρχικά, δίνοντας στο “λαό” το jailbreak σημαίνει αποκάλυψη των τρωτών σημείων του λειτουργικού, τα οποίοι οι υπεύθυνοι της Apple δεν θα αργήσουν να σφραγίσουν και έτσι όλοι αυτοί οι hackers/devs δεν θα μπορούν ούτε οι ίδιοι να κάνουν JB τις συσκευές τους. Από την άλλη, η έλευση του iOS 6.1 είναι κοντά και αυτή σίγουρα θα καλύψει μερικά από τα κενά τα οποία χρησιμοποιεί η τωρινή υλοποίηση. Ο Planetbeing αναφέρει ότι όπου υπάρχουν 3-4 bugs, εκεί κοντά υπάρχουν και μερικά άλλα οπότε μπορούμε να έχουμε κάποιες ελπίδες
Σε κάθε περίπτωση, αναφορές για θάνατο του Jailbreak είναι υπερβολικές! Όσοι είστε κάτοχοι του iPhone 5 και αναπολείτε του παλιούς jb καιρούς, θα χρειαστεί να κάνετε λίγο υπομονή ακόμα!
Πηγή: goodbyte.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.120 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."