Αυστραλιανή αστυνομία: Επικίνδυνοι οι χάρτες του i

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1248 από akis
Αυστραλιανή αστυνομία: Επικίνδυνοι οι χάρτες του iPhone 5

Πηγή: Skai.gr
Η αυστραλιανή αστυνομία προειδοποίησε τη Δευτέρα τους οδηγούς ότι οι χάρτες του νέου iPhone της Apple μπορεί να αποβούν επικίνδυνοι στην Αυστραλία, μετά τη διάσωση πολλών ανθρώπων που οδηγήθηκαν στη μέση του πουθενά από την επίμαχη εφαρμογή.

Στη Βικτόρια η αστυνομία δήλωσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες αρκετοί οδηγοί βρέθηκαν εκτός διαδρομής, καθώς, αντί φτάσουν στην πόλη Mildura στην ενδοχώρα της Αυστραλίας όπως σκόπευαν, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή κατευθύνθηκαν στη μέση ενός εθνικού πάρκου.

Σε ανακοίνωσή της, η τοπική αστυνομία επισημαίνει ότι ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς μέσα στο πάρκο δεν υπάρχει παροχή ύδρευση, και η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 46 βαθμούς Κελσίου, κάτι που αποτελεί δυνητική απειλητική για τη ζωή.

Οι αρχές ανέφεραν ότι οι χάρτες του iPhone 5 τοποθετούν την πόλη Mildura, περίπου 500 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μελβούρνης, στην καρδιά του εθνικού πάρκου Murray Sunset, μια απόκλιση 70 χιλιόμετρών από την πραγματική θέση της πόλης.

Έξι μοτοσικλετιστές έχουν διασωθεί τις τελευταίες εβδομάδες από το πάρκο ακολουθώντας τις οδηγίες των iPhones τους και μερικοί βρέθηκαν χωρίς τροφή ή νερό για μια ολόκληρη ημέρα.

Άλλοι χρειάστηκε να διανύσουν με τα πόδια μεγάλες αποστάσεις μέσα σε επικίνδυνο έδαφος για να βρουν σήμα για τα τηλέφωνά τους και να επικοινωνήσουν για βοήθεια.

«Αν η θερμοκρασία έφθανε τους 45 βαθμούς Κελσίου, κάποιος θα μπορούσε να πεθάνει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τοπικός διοικητής της αστυνομίας της Mildura επιθεωρητής Σάιμον Κλέμενς στο κρατικό δίκτυο ABC.

«Είναι μια αρκετά επικίνδυνη κατάσταση, γι 'αυτό ζητούμε από τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν την εφαρμογή του νέου iPhone της Apple αν ταξιδεύουν από τη Νότια Αυστραλία προς τη Mildura» πρόσθεσε.

Η Apple δεν έχει σχολιάσει ακόμη το θέμα. Πάντως, το Σεπτέμβριο, η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη για τα προβλήματα που σημειώθηκαν στην εφαρμογή που χρησιμοποιείται από το iPhone 5, ενώ γίνονται διαρκείς αναβαθμίσεις στο λογισμικό της εφαρμογής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.120 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."