Ultrabook εναντίον... iPad: Το νέο βήμα της τεχνολ

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #186 από akis
Ultrabook εναντίον... iPad: Το νέο βήμα της τεχνολογίας





Πηγή: skai.gr
Στον σημερινό κόσμο της τεχνολογίας, λίγα ονόματα είναι πιο αναγνωρίσιμα από αυτό της Apple. Οποιοδήποτε προϊόν της εν λόγω εταιρίας κι αν χρησιμοποιούμε, είτε το iPhone είτε το iPad είτε τους διάφορους φορητούς υπολογιστές, η εταιρία μοιάζει να αποτελεί ένα πάμπλουτο και κυρίαρχο μεγαθήριο.

Η ιστορία της ίδιας της Apple όμως μας διδάσκει ότι η καινοτομία συνιστά τη μητέρα της επιτυχίας. Συμπέρασμα; Ο κρυπτονίτης που ίσως αλλάξει την ισορροπία δυνάμενων στην σημερινή αγορά ίσως να μην απέχει πολύ από τα «λαίμαργα» χέρια μας.

Σύμφωνα με τον Tim Bajarin, συντάκτη του περιοδικού Time, το «μυστικό όπλο» που ενδέχεται να θέσει τέλος στη μονοκρατορία της Apple στην αγορά των «έξυπνων συσκευών» θα είναι ένα υβρίδιο, που θα προέλθει από την έμμεση σύμπραξη της Microsoft με την εταιρία επεξεργαστών Intel. Η Microsoft ετοιμάζεται πυρετωδώς για την έκδοση των Windows 8, που θα εγκαινιάσουν το σύστημα Metro για οθόνες αφής, ενώ η Intel έχει ξεκινήσει τεράστια διαφημιστική εκστρατεία για την προώθηση των Ultrabooks, μίας λεπτότερης, ελαφρύτερης και ενεργειακά οικονομικότερης εκδοχής των γνωστών μας φορητών υπολογιστών (laptops).

Τυπικά, συνεχίζει ο Bajarin, κανένα από τα δύο προϊόντα δεν αποτελεί συνταρακτική καινοτομία. Τα Ultrabooks αποτελούν φυσική εξέλιξη των φορητών υπολογιστών και ακολουθούν το παράδειγμα που έθεσε η Apple, προ πενταετίας, με το MacBook Air. Παρομοίως, το Metro δεν θα εκπλήξει κανέναν, δεδομένου ότι οθόνες αφής στα iPhone και iPad αποτελούν πια καθημερινό θέαμα. Επιπλέον, το Metro δεν θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για κατόχους παλαιότερων laptops, των οποίων οι συσκευές δεν έχουν οθόνες αφής, χώρια που η εγκατάσταση διαδραστικών οθονών σε καινούργια μοντέλα μπορεί να καταστήσει την τιμή τους απαγορευτική.

Η ισχύς όμως βρίσκεται εν τη ενώσει. Πώς; Η καινοτομία βλέπετε συγκεκριμένων Ultrabooks είναι ότι θα έχουν αποσπώμενη οθόνη που θα μετατρέπεται σε ταμπλέτα, δύο συσκευές στο σώμα μίας δηλαδή. Την ευκολία αυτή έρχονται να συμπληρώσουν τα Windows 8 με το Metro, που θα μετατρέπει τις οθόνες αυτές σε εύχρηστες, διαδραστικές εκδοχές των laptop μας. Βεβαίως, επισημαίνει ο Bajarin, η Apple ήδη διαθέτει πληκτρολόγια, με τεχνολογία Bluetooth, για το iPad, η διαφορά όμως έγκειται στο ότι τα πληκτρολόγια αυτά απλώς υποστηρίζουν τις λειτουργίες της ταμπλέτας, δεν της δίνουν μία διαφορετική υπόσταση.

Με το Ultrabook, Microsoft και Intel μας προσφέρουν τα προτερήματα της τεχνολογίας των ταμπλέτων και των υπολογιστών σε ένα μηχάνημα, του οποίου η τιμή (1000 με 1200 ευρώ) θα είναι φθηνότερη από τον συνδυασμό MacBook και iPad. Επιπλέον, τα Ultrabooks επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν ασχολίες που παραμένουν έξω από την «αρμοδιότητα» των ταμπλέτων, όπως τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, αγορά στην οποία η Apple βρίσκεται ακόμα πολύ πίσω.

Βεβαίως, καταλήγει ο Bajarin, η Apple θα έχει τη δυνατότητα να μιμηθεί το ανταγωνιστικό παράδειγμα, επιχειρώντας να συνδυάσει τα MacBook και iPad σε μία υπερ-συσκευή. Προσωρινά όμως, η πρωτοβουλία ανήκει σε Microsoft και Intel και, όπως έχουμε μάθει, στον κόσμο της τεχνολογίας η κυριαρχία είναι μάλλον εφήμερη.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.142 δευτερόλεπτα

Τζάκια Μαντάς Νέα στο Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."